Els ajuntaments d'Osona contraris a ser del Lluçanès defensaran el «no» del 2015

Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi i Sant Agustí de Lluçanès critiquen la “precipitació” del Govern

Una butlleta de la consulta ciutadana del 26 de juliol de 2015 sobre la creació de la comarca del Lluçanès.
Una butlleta de la consulta ciutadana del 26 de juliol de 2015 sobre la creació de la comarca del Lluçanès. | Adrià Costa Rifà
22 de febrer del 2023
Actualitzat el 02 de març a les 14:20h
Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i Sant Agustí de Lluçanès es mantenen ferms en la seva voluntat de mantenir-se a la comarca d'Osona i, per això, seguiran en contra de formar part de la nova comarca del Lluçanès. Des dels ajuntaments critiquen la “precipitació” per part del Govern de la Generalitat i lamenten que es vulgui fer una comarca “com la resta”, amb un consell amb 19 consellers, amb president, vicepresident, gerent i interventor.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Bartomeu del Grau, David Puyol, assenyala que no pot fer altra cosa i menys tenint en compte que no es presenta a l'alcaldia. “Si volem democràcia l'hem de voler en tots els sentits. Es va votar que no i així ho defensarem”, ha remarcat.

Puyol ha carregat que la decisió es prengués amb aquesta celeritat i creu que hi hauria fórmules millors per reconèixer la particularitat d'aquest territori. L'alcalde no nega que “calen unes polítiques concretes” però creu que no se soluciona amb crear una nova comarca.

Puyol aposta per fer una prova pilot de govern local amb un consell d'alcaldes. Aquesta seria una “bona proposta” pel batlle de Sant Bartomeu del Grau, una de les localitats més grans de la pretesa comarca del Lluçanès. 

L'alcalde critica alguns “interessos partidistes” que hi ha al darrere de crear la nova comarca i deixa clar que aniran a les reunions que els citin, però a defensar que no volen entrar. “No sé si una comarca amb només 8 municipis té massa sentit. Nosaltres ens devem als ciutadans del territori”, diu.

Finalment, l'alcalde de Sant Bartomeu ha declinat fer una nova consulta als ciutadans abans de les noves eleccions. Una decisió que Puyol creu que hauria de prendre el proper alcalde que entri a governar.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Boi de Lluçanès, Marc Parés, també ha criticat la precipitació de la primera reunió i assenyala que ara per ara defensaran mantenir-se en el no, “per coherència amb el que van votar els veïns”. Parés ha explicat que en la propera reunió van amb aquesta predisposició, ja que és el que es van trobar quan van arribar.

Amb tot, l'alcalde assenyala que s'asseuran a escoltar quina proposta hi ha i respecta que es tiri endavant amb la nova comarca, però “com no pot ser d'altra manera” continuaran defensant el que va votar la ciutadania de Sant Boi de Lluçanès.
Arxivat a