Els alcaldes d'Osona i el Ripollès tornen satisfets del seu viatge en tren a Barcelona

Publicat el 29 de febrer de 2008 a les 15:52

Les demandes no són només per millorar la comunicació entre aquestes dues comarques, que ara només esta unides per dotze trens al dia en cada sentit, sinó per aconseguir disposar de trens llançadora que uneixin Centelles amb Ripoll com a via alternativa a la C17, que aquest estiu començarà a patir restriccions per les obres de desdoblament.
 
Tot i que la demanda no és nova, sinó que s'aprofita la immediatesa de les obres de la C17 per fer més pressió, l'alcalde de Torelló, Miquel Franch, ha sortit visiblement satisfet de la trobada i a fet una "valoració positiva" perquè s'ha entès "bé" la reclamació dels alcaldes de la zona.
 
Segons els ha explicat Remacha, no hi ha cap problema tècnic per augmentar la freqüència de trens entre les dues capitals de comarca, encara que la qüestió és més complexa entre Centelles i Vic. De totes maneres, estudiaran bé quants trens es podrien posar i amb quina freqüència, ha informat l'alcalde de Torelló.
 
Per la seva part, l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, considera que si el 1976 hi havia 14 trens que anaven de Ripoll a Osona, com a mínim és possible augmentar la freqüència amb dos trens més. "Encara que no és per tirar coets, com a mínim existeix la possibilitat de tenir un tren cada hora", ha afegit l'alcaldessa.
 
Algunes de les demandes plantejades pels alcaldes són responsabilitat d'Adif, com les millores de les estacions, i per això també demanaran una reunió a l'empresa del Ministeri de Foment. Precisament, l'alcaldessa de Ripoll ha avançat que dilluns ha de signar un conveni a Madrid amb els responsables i els demanarà una reunió.
 
Però davant del futur de Rodalies Renfe, que en poc temps ha de passar a ser gestionada per la Generalitat, els alcaldes també volen demanar la implicació del Govern i demanaran a la secretaria de Mobilitat un estudi sobre el trànsit viari i ferroviari de la zona.
 
Els alcaldes han mantingut una "veu unitària" en aquesta reunió, segons ha explicat l'alcaldessa de Ripoll. Tot i que no volien sortir sense una resposta, també eren conscients que no podia ser immediata i se senten satisfets amb el compromís de tornar-se a reunir d'aquí a un mes.
 
El president Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, també ha valorat altres novetats respecte el tram ferroviari, com l'entrada en funcionament d'aquí a un mes de les subestacions i el canvi de catenàries previst per a finals d'any. Així, la via "serà relativament nova", apunta Enric Pérez, i estarà "en millors condicions que moltes de les que estan en funcionament a Rodalies".
 
Els alcaldes, a l'estació de Sants de Barcelona