Els Premis Innovacat impulsaran els projectes d'empreses ja constituïdes

Publicat el 25 de novembre de 2007 a les 11:20

Les empreses Fundició Dúctil Benito, Grup Bon Preu i Girbau, juntament amb l'Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu pesenten els Premis Innovacat 2007-2008.

En aquesta segona edició dels Premis, hi ha alguns canvis respecte l'edició 2005-2006. D'una banda, l'empresa Girbau s'ha sumat a les dues empreses convocants de la primera edició, Fundició Dúctil Benito i el Grup Bon Preu. A nivell més pràctic, el canvi més important és el públic objectiu del premis.
 
Si bé en la primera edició optaven als premis empreses ja existents i noves idees de negoci, en aquesta segona edició només aquelles empreses ja constituïdes podran presentar-se als Premis Innovacat. Els premis s'adrecen a empreses catalanes amb incidència en el teixit empresarial de la comarca d'Osona. Es vol premiar, promoure i potenciar els projectes d'empreses existents que tinguin el concepte innovació incorporat a les seves línies de negoci.
 
"Les empreses més grans no són les que triomfen. Les que triomfen són les més ràpides i les que s'adapten més bé a la flexibilitat del mercat. Els cicles són molt curts i cal girar la roda de la innovació", va explicar David Roura, director d'Operacions de Fundició Dúctil Benito, durant la presentació dels Premis. En la mateixa línia es va expressar Pere Girbau, conseller delegat de Girbau: "La globalitat ens ha fet menys competitius, per raons de cost. Ara, les nostres empreses han d'aportar algun valor afegit, ja sigui via servei o via innovació".

Així, els Premis Innovacat 2007-2008 tenen dues categories: per a empreses que neixen, que en concret han de ser projectes empresarials amb menys de 3 anys d'existència, i que opten al Premi Empresa Jove, dotat amb 12.000 euros; i per a empreses que creixen, que han de ser projectes empresarials amb més de 3 anys d'existència, i que opten al Premi Empresa Avança, dotat amb 20.000 euros.
 
"Volem fomentar la innovació i captar el talent, tant de fora de la comarca, perquè vingui, com de dins, perquè tingui una plataforma on expressar-se", va dir David Podevida, cap de Comunicació i Màrqueting de Bon Preu.

D'altra banda, tots els projectes que demostrin una capacitat real de creixement i/o expansió podran accedir al suport financer de la societat de capital risc Ona Capital. Addicionalment, les empreses que es presentin als Premis, i que ho sol·licitin en el full d'inscripció, podran optar a l'assessorament de l'alta direcció de les empreses Bon Preu, Fundició Dúctil Benito i Girbau.
 
Núria Macià, directora de l'OPE de Manlleu, va resumir en tres grans eixos els objectius dels Premis: "Promocionar el teixit empresarial d'Osona, fomentar l'esperit innovador i donar suport al creixement de projectes de futur".
 
Balanç positiu de la primera edició

La primera edició dels Premis Innovacat va comptar amb un alt nivell de participació, concretament s'hi van presentar 32 projectes. Els guanyadors de la primera edició van ser I+D GASTRONOMIA en la categoria de millor projecte empresarial i COOCLEA en la categoria de millor idea de negoci, ambdues premiades amb 12.000€.
 
Es va fer també una menció especial, valorada amb 6.000€, pel projecte presentat per la FUNDACIÓ AVE MARIA de Sitges. L'empresa SOLUTIONS va rebre el premi en serveis, consistent en l'ús gratuït durant un any d'un espai al Centre d'Iniciatives Empresarials de Manlleu (CIEM).

El termini de presentació de projectes per als Premis Innovacat 2007-2008 acaba el dia 30 d'abril de 2008. Els premis es lliuraran el juliol de 2008.
 
En primer pla, de cara, David Roura. A la taula, David Poudevida.