Esfosa inverteix en augmentar la superfície dels frigorífics del seu escorxador

L’empresa va posposar fa uns mesos la construcció de la segona illa càrnia a Vic, a causa de la crisi.

Publicat el 31 de maig de 2012 a les 08:12
Treballadors a l'illa càrnia de Vic. Foto: Adrià Costa

Esfosa (Escorxador Frigorífic d’Osona), l’empresa que havia d’impulsar la segona illa càrnia a Vic, ha decidit invertir un total de 2 milions d’euros en les seves instal·lacions, segons publica el portal Alimarket. Bàsicament, el que es farà és ampliar la superfície dels frigorífics de l’actual escorxador.

Les obres acabaran a finals d’aquest any, segons les previsions de la companyia. L’anterior exercici, Esfosa ja va invertir 3 milions d’euros en la millora de les instal·lacions, sobretot en l’automatització de diversos processos.

A finals de febrer, Esfosa va anunciar que posposava un any el seu projecte de la segona illa càrnia a Vic, que s’havia de construir al polígon El Bruguer. La decisió es va precipitar per les males perspectives econòmiques i perquè Càrnicas Solà va sortir de l’accionariat de la firma, per tal de prioritzar les seves inversions en un escorxador de Mollerussa. La part de Càrnicas Sola va ser adquirida per Esfosa Gestió, una companyia constituïda per la resta de socis. L’accionarat actual d’Esfosa està format per Especialitats Vic Carn, del grup Casa Tarradellas, Industrias Cárnicas Montronill, el grupo Osona, Embutidos Subirats i Grup Baucells Alimentació.

L’any passat, Esfosa va tenir uns ingressos de 19,13 milions d’euros, gairebé un 2% menys que a la facturació de l’any anterior, amb un benefici de 540.000 euros. L’empresa té una plantilla de 178 treballadors.

Notícia publicades de l’illa càrnia