La trobada de la Comissió de seguiment del barri de l'Erm, aquest dimarts a Manlleu. Foto: Ajuntament de Manlleu
Ahir dimarts es va fer al Casal Cívic de Manlleu la cinquena reunió del Comitè d’avaluació i seguiment del Pla de millora del barri de l’Erm de Manlleu. Van presidir el comitè l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, el director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Garcia, i la subdirectora general d'Arquitectura de la Generalitat de Catalunya, Maria Jesús Mier.
Aquest comitè, que convoca periòdicament el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, té com a objectiu fer un seguiment del desenvolupament del Pla de millora. L’integren 24 membres, en representació de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Manlleu i d’entitats veïnals, associacions ciutadanes i agents econòmics i socials.
El comitè ha celebrat aquest dimarts la penúltima reunió sobre la llei de barris a Manlleu, ja que el 31 de desembre s’acaba. Només restarà l’any vinent una trobada del comitè per fer la valoració final.
Tant Generalitat com Ajuntament han fet una valoració positiva de la feina que s’està fent al barri de l’Erm, i han explicat que aquest 2010 queden dues obres importants per fer, com són la remodelació del Mercat Municipal i del parc de l’Erm.
Pere Prat, alcalde de Manlleu, en relació al Mercat Municipal ha explicat que a principis de juny es farà el trasllat al mercat provisional, i l’Escola d’Adults disposarà de les noves instal•lacions a primers de maig. Això permetrà que l’enderroc de l’edifici actual i la construcció del nou es facin al juny. Prat ha explicat també que està previst que les obres de remodelació del parc comencin el juliol. Les dues obres han d’estar finalitzades abans d’acabar aquest 2010.
Prat ha afirmat que “la llei de barris ens ha deixat a Manlleu iniciatives molt importants que han millorat el barri de l’Erm, i haurem d’estudiar donar-hi continuïtat”. Per exemple Prat ha destacat que actuacions socials “que han donat un resultat tan bo” com el Pla de convivència o l’obertura dels patis de l’Escola Puig-Agut “han de tenir continuïtat més enllà de la llei de barris”.
Per la seva banda, Joaquim Garcia, director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha valorat com a “molt positiva” la feina que s’està fent a l’Erm, i ha destacat que “no només s’està treballant des de la pedra, sinó també amb les persones”, i ha afegit que “ara encara queden uns mesos decisius per poder transformar el barri”. A més, Garcia ha destacat la importància de les actuacions que es fan a l’Erm, com a exportables a altres municipis catalans.
El director dels Serveis Territorials de Política Territorial ha recordat que l’operació de Can Garcia no forma part de la llei de barris per la seva envergadura i pel seu cost, però ha explicat que s’hi està treballant molt, i el mes vinent els primers veïns ja podran ser reallotjats en les promocions amb protecció oficial del carrer Vilamuntà.