La construcció d’aquestes torres és la conclusió de dos estudis radioelèctrics que s’han fet a les comarques de la Catalunya Central, on en aquests moments hi ha 53 d’aquests estudis fets o en fase d’elaboració.
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat que “aquests estudis són bàsics per al desenvolupament del pla Catalunya Connecta, amb el qual volem aconseguir que el 2010 tots els nuclis de Catalunya de més de 50 habitants disposin d’accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT”.
Catalunya Connecta: Estudis radioelèctrics
El pla Catalunya Connecta determina la realització d’un conjunt d’estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d’optimitzar la xarxa d’infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.
A partir dels resultats d’aquests estudis, l’STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d’infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l’estudi radioelèctric proposa com a solució la construcció d’una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l’ajuntament afectat i finançada per l’STSI, permetrà la instal•lació dels equips necessaris per donar servei.