Fàbrega admet que per “estructura, pressupost i serveis” el Departament d'Educació és la delegació amb més pes. A més de la delegació territorial a Manresa, el Departament també tindrà oficines descentralitzades a poblacions com Vic o Igualada. Jordi Fàbrega ho ha dit coincidint amb el balanç “positiu” que ha fet del primer any de descentralització de la Generalitat a la Catalunya Central amb l'obertura l'agost del 2007 de les oficines de Vic i el febrer del 2008 a Manresa.
Respecte la polèmica generada entre les ciutats de Vic i Manresa sobre el fet d'acollir serveis territorials dels diferents departaments del govern, Jordi Fàbrega assegura que no hi ha cap “planificació” global per fer un repartiment equitatiu de les delegacions entre les capitals d'Osona i el Bages. L'actual delegat del govern diu que és cada departament qui decideix “on s'acaba ubicant”. El delegat diu que és important que tots els departaments tinguin les seves pròpies delegacions a Catalunya Central “indistintament de quin lloc vagin”.
El delegat ha dit que fins ara s'han tingut contactes amb departaments que encara no s'han definit, com els de Treball i Medi Ambient i Habitatge, perquè puguin tenir uns serveis territorials a la Catalunya Central. Altres departaments, com els d'Economia i Finances, no està previst que tinguin delegació territorial. Fàbrega també ha deixat entreveure que el Departament d'Acció Rural pot instal•lar-se a Vic per una raó de “presència” del sector en el territori.
Balanç d'un any d'oficines i dos de govern
Fàbrega ha valorat com a positiu l'any de descentralització de l'administració de la Generalitat a la Catalunya Central. Entre d'altres accions de la tasca duta a terme per la delegació, Fàbrega ha destacat l'obertura de les dues oficines de Vic i Manresa que treballen “en xarxa” sense la necessitat d'haver de “duplicar” recursos materials i humans. El delegat també ha subratllat la tasca feta en aspectes com la creació del consell de Direcció de l'administració territorial de la Generalitat a la Catalunya Central, el fet que les proves de selecció de personal de la Generalitat pel territori s'hagin pogut fer a Manresa o que la pròpia delegació hagi estat la coordinadora dels programes interdepartamentals per a aquest territori.
Respecte a les actuacions fetes pel govern d'Entesa durant els dos primers anys de mandat, Fàbrega ha destacat actuacions com el desdoblament de la carretera C-16 entre Puig-reig (Berguedà) i Berga , la variant de les Masies de Voltregà de l'Eix Vic -Ripoll, el nou Hospital d'Igualada, la creació dels Espais de Benvinguda Educativa de Vic o el pla de Dinamització comarcal de l'Anoia. Entre les futures actuacions del govern a la Catalunya Central, el delegat ha destacat el desdoblament de l'Eix transversal entre Cervera i Manresa i l'inici de les obres del tram entre Manresa i Vic, l'inici de les obres de l'Eix Diagonal o la remodelació i ampliació de l'edifici de Salut Mental de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Respecte als objectius propers, Fàbrega ha destacat la voluntat de donar a conèixer una delegació que és “molt jove” que vol ser com altres delegacions del govern una “veritable institució al territori”. El delegat també ha admès que el fet que el seu àmbit territorial “no estigui encara definit” perquè encara no està aprovat el mapa definitiu d'organització territorial pot dificultar aquesta tasca com a referència de l'administració catalana.