L’acte va celebrar-se a l’emblemàtic Hotel Urban de Madrid i va comptar amb la presència de 60 persones (periodistes, líders d’opinió gastronòmics….), que van valorar molt positivament l’experiència.
Per començar, els assistents van gaudir de la reproducció d’una típica parada d’un mercat català, on en Jordi Arumí del restaurant Arka de Santa Eugènia de Berga i l’Eduard Aliberch del restaurant Cal Jutge d’Orís, van explicar els productes autòctons més representatius de la comarca d’Osona i rodalies.
A continuació en Toni Cruells del restaurant DO Vic, l’Oriol Sala de El Gravat i l’Albert Reniu del restaurant Ca l’U van realitzar un petit taller de cuina per fer una clàssica picada catalana, així com l’elaboració d’una coca amb tomàquet i llonganissa de Vic.
L’Ignasi Camps, xef i propietari del restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs, va ser l’encarregat d’explicar algunes de les peculiaritats de la patata del Bufet i altres productes osonencs com la tòfona d’estiu i els bolets de primavera, en un showcooking acompanyat de Pep Palau, gastrònom i fundador del Fòrum Gastronòmic.
La convocatòria va finalitzar amb un sopar a peu dret basat en una degustació de 12 platets com ara una amanida de tomàquet amb gelat de formatge blau de Centelles, una terrina de peus de porc amb escarola i tòfona d’estiu o el jarret de xai de llet amb patata del Bufet i múrgoles.

Integrants d'Osona Cuina a Madrid Foto: Osona Cuina