NOTA DE PREMSA
LA DEIXALLERIA DE LA MANCOMUNITAT LA PLANA AMPLIA ELS SEUS SERVEIS
Des de l'1 de desembre del passat any la deixalleria de la Mancomunitat La Plana, situada al terme municipal de Malla, ha ampliat l'horari d'obertura. A l' hivern la deixalleria obre 13 hores més i durant l'estiu obrirà 18 hores més que els anys anteriors.
L'horari actual d'obertura de la deixalleria de la Mancomunitat La Plana és a l' hivern (de 16 de setembre a 16 de juny) dilluns de 16 a 20 hores, de dimarts a divendres de 10 a 20 hores, dissabte de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores i diumenge de 10 a 13 hores i a l'estiu (de 15 de juny a 15 de setembre) el mateix horari excepte de dilluns a divendres que tanca a les 21 h.
Amb aquesta ampliació de l'horari es pretén facilitar i millorar el servei als usuaris de la deixalleria, fet que s'evidencia amb l'augment d'usuaris que han visitat la deixalleria aquest mes de gener, 95 més que el mes anterior.
Cal tenir present que la deixalleria de la Mancomunitat dóna servei a 10 dels 12 municipis que formen part de la Mancomunitat que són El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Tona i Viladrau, i també a Calldetenes. Aiguafreda i Taradell ja disposen de la seva pròpia deixalleria. Per tant estaríem parlant que dóna servei a una població d'unes 22.600 persones (a gener de 2007). Algunes poblacions disposen a més del servei de deixalleria mòbil al seu municipi una vegada cada mes.
La deixalleria és un servei, gratuït pels particulars, que permet als ciutadans portar els residus municipals pels quals no es disposa de recollida específica amb contenidors o porta a porta, com per exemple, mobles, piles, aerosols, bombetes, electrodomèstics, aparells informàtics, oli vegetal, ferralla, etc. D'aquesta manera es pot separar els residus perillosos de la resta de residus i donar-los la destinació i el tractament adequats. Així s'eviten abocaments incontrolats de residus i la contaminació ambiental, es milloren les condicions de treball dels operaris de la planta de triatge i de la recollida de deixalles ja que així no han de manipular els residus perillosos i disminueix la quantitat de residus que van a parar a l'abocador. Aquesta selecció permet, a més, que s'aprofitin aquells residus que són valoritzables (que els podem reutilitzar, reciclar, regenerar o/i recuperar).