Stop Accidents C-17, amb el seu portaveu Eduard Folch al capdavant, va deixar torn obert de paraula als assistents i es van exposar les diferents qüestions que han passat durant les setmanes després de l'accident. Es va deixar en acte que s'han fet algunes feines de manteniment, tot i que encara hi ha risc de despreniments. En aquest sentit, es van exposar queixes sobre els treballs previstos, que encara estaven pendents a dia d'avui. D'altra banda, una de les opcions va ser sensibilitzar sobre el problema de la C-17, com un "problema de país", proposant als ajuntaments de la zona de confeccionar una moció.

El portaveu Eduard Folch. Foto: Toni Carrasco
En la primera presa de contacte també hi eren presents representants polítics municipals, entre d'altres, l'alcalde de Tagamanent Ignasi Martínez i l'alcaldessa de El Figaró Maria Teresa Carrillo, i regidors de Centelles del PSC i la CUP, Hostalets de Balenyà i Aiguafreda.
L'acte va començar puntualment a les vuit del vespre amb un emotiu minut de silenci, tenint en compte, que també hi eren presents familiars directes de la víctima de l'accident.
Es va fer públic que durant el cap de setmana l'enginyer geòleg Josep Gudayol, per compte propi farà públic un informe previ sobre la situació actual d'aquests trams per tenir una idea de les possibles solucions.
Del total d'assistents, uns quaranta-cinc es van implicar per continuar de forma activa amb l'organització d'accions de mobilització, organització interna, sensibilització i reclamació de les millores en aquest tram de la C-17. Així doncs, va quedar constituïda la nova plataforma: Stop Accidents C-17.