Lavola de Manlleu obté el Premi de la Competitivitat

El guardó ha estat convocat per ACC1Ó, en la categoria de Cooperació Empresarial. Dues empreses osonenques també són distingides amb els Diplomes de Nous Exportadors.

Publicat el 29 d’octubre de 2009 a les 16:44

Pere Pous, director general de lavola, i Antoni Mansilla, director general adjunt van rebre aquest dimecres de la mà del president de la Generalitat, José Montilla, i del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, el guardó a la Competitivitat Empresarial 2009.

Aquests guardons, convocats per ACC1Ó –entitat resultant de la fusió del CIDEM i COPCA–, van reconèixer la tasca de sis empreses catalanes que han afavorit la dinamització de la societat catalana i el seu esperit emprenedor, apostant per la innovació i la internacionalització com a eines per a impulsar la competitivitat empresarial en diferents categories.

Lavola, empresa de serveis per a la sostenibilitat, fundada a Manlleu l’any 1981, i amb un ecoedifici com a seu central en la mateixa ciutat, ha estat guardonada en la categoria de Cooperació Empresarial per la seva capacitat de implicar a diferents actors i organitzacions en el camí de la sostenibilitat empresarial, econòmica i social.

Els protagonistes premiats van poder compartir impressions amb l’auditori responent unes preguntes formulades per ACC1Ó. Les declaracions d’en Pere Pous poden resumir-se amb el tancament de la seva intervenció: “L’empresa del futur, per a ser competitiva, serà sostenible o no serà”.

“Aquest és un reconeixement a una empresa que està treballant des de fa gairebé trenta anys per la sostenibilitat dels seus clients i col•laboradors, i és alhora també, un reconeixement a tots aquells qui vetllen per una activitat empresarial respectuosa amb el medi ambient i als qui aposten per una economia energèticament eficient. En definitiva, als impulsors d’una societat sostenible”, declara Pere Pous.

Aquest és l’11è guardó de lavola en la seva trajectòria, i el primer que estableix un referent al reconèixer la sostenibilitat empresarial com un valor necessari per a ser competitiu.

Osona Làser i I+D Gastronomia

En el marc d’InterACC1Ó que s’ha celebrat al llarg de la jornada al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, el conseller Huguet també ha lliurat els Diplomes Nous Exportadors 2009 a un total de 34 petites empreses catalanes. Aquests diplomes acrediten com a nous exportadors internacionals les empreses que han participat en el Programa Primera Exportació 2008-2009 d’ACC1Ó, l’objectiu del qual és oferir a les empreses catalanes les eines de gestió i comerç internacional necessàries per a que arribin als mercats exteriors i minimitzar el riscos de l’exportació.
 
El programa consta de dues fases diferenciades; una primera de diagnòstic en la que s’analitza la situació actual de l’empresa, i una segona fase en la que, mitjançant l’atenció personalitzada d’un expert en comerç exterior i un col•laborador junior que fa les tasques operatives comercials, es prepara a l’empresa per iniciar-se en els procés d’exportació i en la definició de la seva estratègia internacional. Des de la creació d’aquest programa l’any 2001, s’ha facilitat la internacionalització d’un total de 320 empreses catalanes que s’han acollit a aquesta iniciativa.

A Osona, han obtingut el diploma dues empreses:

• Osona Làser, SL: Instal•lada a Sant Vicenç de Torelló, aquesta empresa es dedica des de 2002 ofereix des de serveis de gravat amb làser, mecanitzats i tall de tot tipus de material.

• Investigació i Desenvolupament de Gastronomia, SL (I+D Gastronomia): Aquesta empresa del sector alimentari, amb seu a Manlleu, està especialitzada des del 2004, a la base gastronòmica precuinada ultracongelada per a restauració de qualitat (hotel, restaurant i càtering).

- Més informació, des del web de la Generalitat