L'Institut Jaume Callís de Vic continua apostant per la mobilitat internacional d'alumnes i docents

Durant el primer trimestre del curs 2023-2024 estudiants i professors d'ESO i Batxillerat ja han realitzat intercanvis i activitats amb centres educatius d'arreu d'Europa

Publicat el 08 de gener de 2024 a les 14:00
Actualitzat el 08 de gener de 2024 a les 16:05
Des de fa 14 anys, l'Institut Jaume Callís de Vic aposta pels projectes de mobilitat internacional d'alumnes i docents finançats per la Comissió Europea, intercanvis i activitats que permeten als nois i noies –i als professors- conèixer altres cultures i maneres de fer així com el desenvolupament de noves cooperacions amb centres europeus que beneficien al conjunt de la comunitat educativa.

Aquest curs 2023-2024 no en serà una excepció i durant el primer trimestre estudiants i professors d'ESO i batxillerat ja han realitzat un munt d'activitats. A finals de novembre, 10 alumnes de 4t d'ESO van viatjar a Saint-Pierre, a l'illa de la Reunió, territori francès d'ultramar, on es van trobar amb set estudiants italians de Bolonya amb els que també estan duent a terme un projecte sobre patrimoni natural i cultural. Tots ells van ser acollits per famílies locals i van dur a terme activitats al centre francès o sortides als espais naturals del territori com al volcà Piton de la Fournaise o Plaine des Sables.

Però no s'acaba aquí, perquè la primera setmana d'octubre set alumnes de Batxillerat van viatjar a la localitat de Reythymnon, a l'illa de Creta (Grècia) per treballar el projecte sobre medi ambient que estan portant a terme conjuntament –al desembre es va realitzar l'intercanvi i set alumnes i tres professors grecs van visitar Catalunya-.

La mateixa setmana, estudiants de batxillerat del centre van acollir sis alumnes i dos professors de la ciutat de Güstrow (Alemanya) i, conjuntament, van dur a terme activitats i sortides relacionades amb la participació democràtica. La segona setmana de desembre, aquests mateixos alumnes van viatjar al centre alemany i van tenir l'oportunitat de visitar el Bundestag a Berlín, reunir-se amb el diputat per a la regió de Macklemburg-Pomerania i visitar el centre de detenció de l'antiga policia secreta STASI a Röstock.
 

Alumnes de l'Institut Jaume Callís de Vic a Creta, Grècia. Foto: Institut Jaume Callís

 

Mobilitats de llarga durada

L'Institut Jaume Callís també promou les mobilitats de llarga durada, és a dir, l'escolarització de nois i noies en altres centres europeus durant un període de tres mesos. Durant el primer trimestre, el centre vigatà ha acollit tres alumnes italians i, durant els pròxims mesos, dos alumnes catalans viatjaran a Biella, al Piemont italià, i s'integraran a la vida escolar del Liceo. Tanmateix, un altre estudiant de l'Institut ja ha realitzat una estada a la Toscana, a la localitat de Castiglion Fiorentino (Itàlia).

[noticia]69605[/noticia]

Un curs mogut

Aquest gener, 10 alumnes viatjaran a Bolonya (Itàlia) i, al març, s'acolliran estudiants de Finlàndia i de la Reunion. Aquestes mobilitats, emmarcades en el programa Erasmus+, també contemplen beques finançades per a docents. En aquesta línia, quatre professors de l'Institut Jaume Callís de Vic tindran l'oportunitat d'anar a fer observacions a dos centres europeus i dos més faran un curs de formació a Malta.