Les àrees d’Habitatge i de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu, amb el suport de les associacions de veïns de la capital del Ter, posen en marxa la campanya “Parlem d’habitatge”, un procés d’informació i participació per parlar sobre habitatge i convivència al municipi amb la ciutadania.
Segons Maria Gràcia Poblet, regidora d’Habitatge de Manlleu, “es tracta d’una campanya innovadora perquè cap altre municipi ha fet res similar per parlar d’habitatge”. Per Poblet, la campanya ha de servir per “intentar buscar millores en la política municipal d’habitatge amb la participació de tota la ciutadania” i fa una crida a la participació de tots els manlleuencs.
“Parlem d’habitatge” consta de quatre eixos de reflexió: rehabilitació, accés a l’habitatge, gestió de comunitats de propietaris i habitatge públic, i s’articula en tres fòrums de debat, oberts a tota la població de Manlleu, en què es podran plantejar preguntes per conèixer la política municipal d’habitatge i es podrà debatre i compartir opinions sobre habitatge i convivència, fins i tot imaginant escenaris de futur a l’entorn d’aquests temes. D’aquests fòrums en poden sorgir sessions amb temes monogràfics.
Els fòrums de debat començaran el dijous 8 d’octubre amb una primera sessió a la biblioteca de Gràcia, de dos quarts de 8 del vespre a 10 de la nit. La segona sessió es farà al Museu Industrial del Ter el dimarts 13 d’octubre i la tercera al Casal Cívic de Manlleu el dijous 15 d’octubre, en el mateix horari.
La campanya “Parlem d’habitatge” es va presentar fa uns dies en roda de premsa a l’Oficina d’Habitatge de Manlleu. Hi van intervenir Fernando Pindado, subdirector general de Foment de la Participació de la Generalitat de Catalunya; Maria Gràcia Poblet, regidora d’Habitatge; Josep Mas, regidor de Participació Ciutadana; i Rosa Vilaró, presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Puig, en representació de la Coordinadora d’associacions de veïns de Manlleu.
Rosa Vilaró va explicar que en un primer moment les associacions es van sorprendre que l’Ajuntament els proposés parlar d’habitatge, però que creuen que val la pena fer-ho.
Fernando Pindado va elogiar la iniciativa municipal, que no li consta que s’hagi fet enlloc més. Pindado va afirmar que obrir el debat a la població “permet fer millor i més visible l’acció municipal”, i així es poden evitar rumors.
Per la seva banda, Josep Mas va remarcar la voluntat de l’Ajuntament de treballar conjuntament amb les associacions de veïns i amb la ciutadania. A més, va explicar que l’assistència tècnica en els fòrums de debat la farà l’empresa de participació Indic, que ja ha col•laborat en altres processos participatius de la ciutat.
- Cartell de la campanya