Manlleu recull en un llibre la implantació al municipi del Servei d'Ajuda a Domicili

Publicat el 02 de maig de 2007 a les 16:54
 
Un programa pioner
 
El programa SAD és pioner a Osona i un referent a la resta de Catalunya. Va néixer per poder atendre les persones dependents a les seves llars i garantir la qualitat de les prestacions a través de la professionalització. L'experiència a Manlleu es caracteritza per la interdisciplinarietat i es concreta en la col•laboració entre el sistema públic i el privat.

Després de cinc anys de funcionament, Carbonell presenta en aquest llibre les claus de l'atenció domiciliària de qualitat, amb la voluntat de consolidar el projecte a Manlleu i d'aportar coneixements a d'altres experiències municipals. El llibre consta de vuit parts:
 
1. Històric del Programa d'atenció a domicili de Manlleu (PAD)
2. La situació real de l'ajuda domiciliària
3. El marc teòric de l'ajuda domiciliària: la gestió i la qualitat d'un Programa d'atenció a domicili
4. Aplicació del marc teòric en la gestió del PAD
5. La pèrdua d'autonomia en l'ajuda a domicili
6. Conclusions
7. Annexos
8. Bibliografia
 
La presentació del llibre tindrà lloc a la sala de sessions de l'Ajuntament de Manlleu. A més de Joan Josep Berbel, hi seran presents l'alcalde de Manlleu, Pere Prat; el regidor de Promoció Econòmica, Jaume Carbonell; el regidor de Benestar Social, Salut i Consum, Antoni López; i la mateixa autora, Salut Carbonell.

L'administració d'empreses, una sortida professional
 
En el mateix acte, el director del Servei d'Ocupació de Catalunya lliurarà els diplomes del programa SEFED, un curs de l'àrea administrativa adreçat a persones que estan a l'atur i que volen dominar les tècniques administratives per trobar una sortida professional. Aquest curs utilitza una metodologia d'aprenentatge basada en la reproducció de situacions reals d'empresa. La recreació del món empresarial s'articula a través d'una xarxa internacional d'empreses simulades que interactuen entre si.
 
Enguany han participat al programa SEFED 69 alumnes. D'aquests, 57 han obtingut diploma per la seva participació al programa. La inserció laboral dels alumnes l'any 2006 ha estat d'un 88 %.
 
Durant l'acte, es farà una xerrada sobre "Sensibilització i canvi: una oportunitat de creixement i desenvolupament professional". La conferència anirà a càrrec de Gemma Tomás López, sòcia-consultora en desenvolupament organitzacional, i Rachida Douyeb, exalumna del Programa SEFED, que explicarà les seves vivències davant els canvis.