Montilla: «Les famílies són lliures d’utilitzar els Espais de Benvinguda Educativa»

Publicat el 16 de juliol de 2008 a les 17:13

Així, ha explicat que els espais es creen “donada una altra realitat, fruit, entre altres coses, del reagrupament familiar, l’important nombre d’alumnes que arriben al llarg del curs amb la matrícula viva i les dificultats que això impliqui, entre d’altres coses, per garantir la seva integració”.
 
Per tant, ha posat l’èmfasi en la idea que “no estem davant d’un canvi de model de política d’integració escolar dels infants i joves nouvinguts a Catalunya” i que la “seva funció d’acolliment, d’informació i de formació, es preveu limitada en el temps i variable en funció de cada cas”.
 
El president ha volgut destacar que les aules són un mitjà per “dotar-nos de més recursos i més instruments per assolir la finalitats que tots perseguim: la plena integració espacial i social dels nous alumnes”.
 
Prenent com a base la realitat del sistema educatiu que, en aquest curs 2007-2008, ha acollit un total de 133.000 alumnes estrangers (un 12,5% del total), el president Montilla ha defensat que “un dels reptes més important que té la societat catalana és la plena integració de la nova immigració”, especialment a les escoles.
 
I en aquest sentit, ha defensat la tasca del Govern català que està implantant “nous recursos i instruments com les aules d’acollida i els plans educatius d’entorn que han funcionat molt positivament en els darrers anys”.