La mobilització, sense precedents a escala mundial, reivindicava, entre altres, lluitar contra la bretxa salarial, la feminització de la pobresa i alhora les tasques no remunerades que pateixen les dones respecte als homes.

La majoria de botigues han obert. Foto: Albert Alemany
A darrere i en una altra columna, hi havia els dos sindicats majoritaris (CCOO i UGT) que han optat per fer una aturada de 2 hores. Aquest és el temps aproximat que les dones estan treballant gratuïtament perquè els salaris no són igualitaris.
La divisió s'ha pogut palpar també en els càntics: "vaga general, feminista i radical", deien unes; mentre que en l'altra columna se sentia: "ens plantem, ja n'hi ha prou". Amb tot, el crit "sense dones, no hi ha revolució" ha estat unànime.
La marxa ha acabat a la plataforma del passeig de Vic, on els col·lectius feministes han llegit un manifest on remarcaven la importància de fer vaga 24 hores, fent èmfasi en el treball de cures per "donar visibilitat a una feina que ningú vol reconèixer".

La divisió també es palpava durant els parlaments. Foto: Albert Alemany
Després de la lectura, han explicat que desconvocaven la vaga i han passat el micròfon als representants de CCOO i UGT, que entre alguns crits de "no teniu vergonya" i que el micro, de cop, no ha funcionat, no han pogut parlar. En aquest punt s'han dissolt la -doble i dividida- manifestació.
Aquesta divisió ja s'ha pogut palpar aquest migdia a la plaça de Vic quan hi ha hagut doble concentració. D'una banda, hi havia els sindicats majoritaris, CCOO (Comissions Obreres) i UGT (Unió General de Treballadors); i de l'altra, els col·lectius feministes, la COS, CGT i el SEPC. Precisament, aquest grup, des de les 5, ha organitzat piquets informatius en grans empreses, polígons i supermercats.

La manifestació pels carrers de Vic Foto: Albert Alemany