Aquest darrer és un espai amb cuina oberta permanentment, pensat per a menjar ràpid però sense arribar a ser un fast-food. El cuiner explica en una entrevista a l'ACN que confia que el format tindrà una molt bona acceptació, ja que s'adapta molt bé al hàbits i ritme de vida dels singapuresos. Tant és així que abans d'obrir –s'inaugura la setmana vinent– ja pensa en exportar el Pim Pam a altres països asiàtics, com la Xina o Malàisia, i també a Europa. Londres i Barcelona en serien els principals objectius.
Fa tot just quinze dies obria a l'illa de Sentosa el Foc Sentosa, un espai arran de sorra, en un ambient del tot tropical i on se serveixen tapes, arrossos i peixos a la brasa. "Aquí l'esport nacional és sortir a sopar", exclama Jubany augurant un bon futur al nou establiment, recentment estrenat.
I per si això no fos suficient, per a la pròxima setmana està prevista la inauguració del 'tercer foc' de Jubany a Singapur, el Pim Pam Foc, un local que tindrà la cuina oberta des de les vuit del matí a dues de la matinada i que sense ser un 'fast food' està pensat per a menjar ràpid i no entaular-s'hi massa.
"Aquí al migdia no es dina com a Catalunya. La majoria de la gent es menja un sandwich i poca cosa més", explica el xef, que confia molt en la comunió que es pugui crear entre la forma de vida dels singapuresos i el format del seu tercer establiment. Si l'experiment funciona, confessa, que ja té en ment "obrir-ne més a altres països asiàtics".
No vol obrir franquícies, aclareix, sinó replicar el Pim Pam "arreu". Jubany té a Singapur la seva ma dreta, el xef Matias Coll, que ha estat l'encarregat d'engegar els tres projectes asiàtics. I també hi té les ganes i la motivació de continuar obrint mercat. A més, un dels seus principals socis locals, l'empresari KokWoon Teo, disposa del finançament necessari.
Encara no hi ha cap destí definit, tot i que el cuiner ja té ofertes de Hong Kong i Malàisia per fer-hi les primeres escales d'aquest viatge. A Europa, l'arribada del Pim Pam podria a ser per Londres o per la mateixa Barcelona, confessa el xef, que encara no té concretat cap dels projectes sobre el calendari.

El restaurant Foc Sentosa de Nandu Jubany a Singapur. Foto: ACN Jordi Pujolar

Nandu Jubany a la cuina del restaurant Foc Sentosa de Singapur, explicant com fer un arròs a un altre cuiner. Foto: ACN Jordi Pujolar

El nou restaurant Foc Sentosa. Foto: Dívik
El viatge de Jubany a Singapur
Jubany va posar el primer peu a Singapur el setembre de 2014 amb l'obertura del Foc. La idea va néixer només un any i mig abans, en un viatge amb l'arquitecte Gabriele Schiavon i on va coincidir amb el seu soci i amic, el també cuiner Jordi Noguera, que ja treballava a la ciutat-estat del sud-est asiàtic per aquella època.
El Foc es va concebre inicialment com un espai amb tres branques, la cuina tradicional local, la cuina catalana i la cuina-fusió. La realitat del país, però, va fer canviar el projecte en pocs dies i el Foc va passar a ser un restaurant de cuina catalana a tots els efectes: "A Singapur hi ha cuines de tot el món i volen el menjar original de cada lloc. No volen fusions", reconeix el xef.
L'única 'adaptació' a la societat singapuresa és la sal. Els plats que l'equip de Jubany serveix a Singapur en té molt poca. El client local no hi està acostumat, ja que habitualment especia els aliments amb picant, i no pas amb sal. Aprecien, en canvi, plats tradicionals de la cuina catalana, com les amanides, els arrossos, els peixos a la brasa o les tapes catalanes.
A dia d'avui Jubany és el màxim exponent de la cuina catalana a Singapur, agafant així el relleu de l'antic restaurant Catalunya, fundat el 2012 per un grup de cuiners catalans i que ja va tancar.