Núria Picas i Ferran Latorre ja són al camp base avançat del Makalu

L'alpinista i la campiona del món d'ultratrails tenen previst l'atac al cim del 15 al 20 de maig

Publicat el 24 d’abril de 2015 a les 16:20
Actualitzat el 24 d’abril de 2015 a les 21:21

Núria Picas i Ferran Latorre, en plena aclimatació al Makalu. Foto: Expedició Picas-Latorre


Núria Picas i Ferran Latorre van passar el Sant Jordi al camp base avançat del Makalu, a 5.700 metres d'altura. Es tractarà del seu emplaçament les properes setmanes mentre duri el procés d'aclimatació i d'estudi de la ruta d'ascens per intentar assolir la cinquena muntanya més alta del món. L'atac al cim, el primer 8.000 de la campiona del món d'ultratrails i l'onzè de l'alpinista osonenc, està previst entre el 15 i el 20 de maig.

La primera fase de l'expedició va dur a Picas i Latorre des de Katmandú, capital del Nepal, en avioneta fins a la localitat de Tumbligtar en un tot terreny fins al llogarret de Num, punt d'inici del trekking fins al camp base Hillary, a 4.800 metres. L'aproximació va suposar set dies de marxa pel Parc nacional del Makalu, amb unes condicions força dures i que va servir per guanyar altura i iniciar l'aclimatació. Precisament en el camp base, primera gran aturada de l'expedició, es va produir l'evacuació de dos alpinistes eslovacs a causa d'una edema pulmonar, toc d'atenció per la duresa de les condicions amb un temperatura mitjana de 10 graus sota zero, segons han explicat els expedicionaris a través d'una nota de premsa.

L'expedició al Makalu es pot seguir pràcticament a diari a través del blog de Ferran Latorre així com amb les xarxes socials dels dos muntanyencs catalans.

L'expedició es convertirà en documental

L'ascens del Makalu es convertirà en un documental i té la particularitat d’unir l’experiència i el profund coneixement de les muntanyes que té Ferran Latorre amb el descobriment de Núria Picas dels cims més alts del món. “Tinc certa experiència en l’alpinisme, però només fins a 7.000 metres. El Makalu per mi és molt especial. És el primer 8.000 que es va coronar des del grup de Manresa, i el meu pare va formar part d’aquella primera expedició l’any 1977. A banda d’això em sento molt afortunada de poder-hi anar amb el Ferran, que segur que m’aportarà molts coneixements”, va explicar la manresana abans de marxar cap al Nepal.