La ponència d’Oriol Amat va comptar amb la presència de Mercè Vidal, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vic, Ferran Termes, president de l’ACCID, Pilar Soldevila, directora del departament d’Economia i Empresa de la UVic, i Joan Font, president de l’Institut Ignasi Villalonga.
Oriol Amat va diferenciar les característiques d’aquesta crisi actual en relació a altres crisis com és el cas del “crack del 29”. A títol de conclusions o de receptes per sortir de la crisi, va comentar que les empreses “han d’assegurar la seva disponibilitat de liquidesa i a partir d’aquí dedicar els esforços al nucli dur del seu negoci”, com per exemple repensar el model de negoci i estar alerta de les necessitats dels clients amb una visió a llarg termini. També va comentar que “cal adoptar una actitud proactiva i optimista per part de cada persona per poder convertir aquesta situació actual en una crisi no tan accentuada”.
L’acte es va portar a terme en el marc de les jornades “Crisi = Reptes + Oportunitats”. Es tracta d’un cicle de xerrades “express” que han estat organitzades a través de la Taula per la Crisi -promoguda per l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) de l’Ajuntament de Vic-.
Aquesta primera conferència dóna el tret de sortida a un conjunt de xerrades amb un mateix denominador comú, la crisi. La segona sessió és previst que es porti a terme el proper dimecres, 11 de març, a les 9.:0 h a la sala Coll i Bardolet de l’edifici del Sucre. En aquest cas, la ponència anirà a càrrec de Tomàs Moreta, subdirector de Caixa Manlleu, qui explicarà el finançament des de l’òptica d’una caixa d’estalvis.
