Ple: Maria Martos deixa el càrrec de regidora a Roda

La responsable d’Acció Social, d’IPR-PSC, renuncia per motius personals. L’equip de govern tomba dues mocions d’ERC.

Publicat el 22 de gener de 2010 a les 17:48

Aquest dijous, 21 de gener, l’Ajuntament de Roda de Ter va celebrar el ple ordinari del mes de gener amb un total de 14 punts de l’ordre del dia.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, el primer punt que es va aprovar van ser les tarifes del servei de taxi per al 2010. Es va aprovar per unanimitat.

L’Ajuntament de Roda de Ter també va aprovar el nomenament dels membres del Comitè d’Avaluació i Seguiment pel desenvolupament del projecte d’intervenció integral del Barri del Nucli Antic de Roda de Ter, subvencionat en un 75% a través de la Llei de Barris. El consistori rodenc va rebre la notificació, el mes de juliol del 2009, que se’ls concedia una subvenció de 3,75 milions d’euros del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Aquesta subvenció representa el 75% del cost del projecte presentat a la Llei de Barris, a la modalitat de viles i pobles, dirigida a poblacions de menys de 10.000 habitants. I tal i com estableix la llei, l’Ajuntament de Roda va crear en el ple de dijous un Comitè d’Avaluació i Seguiment.

Aquest punt de l’ordre del dia va rebre el vot en contra del principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya. ERC va renunciar a formar part del Comitè per considerar que el seu grup, amb només una persona designada, no hi tenia prou representació i va demanar tenir-hi dos representants, tal com IPR-PSC i CiU. ERC tampoc va estar d’acord que les persones designades en representació d’altres entitats del poble fossin “les més  representatives de l’àmbit en objecte de l’actuació subvencionada”.

Els cinc membres en representació de l’ajuntament seran: Antoni Llach, Albert Serra (d’IPR-PSC); Esteve Franch i Antoni Escarrabill (de CiU) i es va substituir M.Àntònia Tardà (d’ERC) per Xavier Teixidor (d’IPR-PSC).

En representació de les entitats veïnals més representatives de l’àmbit objecte de l’actuació subvencionada són Serafí Curriu (Barri Santa Tecla) i Joan Gallach (Barri del Bonamic). En representació de les associacions ciutadanes amb major implantació en aquest àmbit es van nomenar: Ramon Martí i Pol (Grup de Teatre Arrels) i Fina Serra (Club Patinatge Artístic). En representació dels agents econòmics i socials, es van nomenar Josep M. Masoliver i Joan Prat, de l’Associació Roda de Comerciants (ARC).

En el quart punt de l’ordre del dia es va fer l’aprovació inicial del reglament del Consell Escolar de Roda de Ter, en el que es va fer una modificació en relació a l’escola concertada, ja que a Roda en aquests moments hi ha dues escoles públiques. I també es van excloure els membres de l’Ajuntament de Les Masies de Roda. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

El punt sobre l’aprovació d’una cessió de finca a favor de la Generalitat de Catalunya, per a l’ampliació de l’Institut d’Ensenyament Secundari Miquel Martí i Pol també va ser aprovat per unanimitat.

L’Ajuntament de Roda de Ter no va aprovar la moció, presentada per ERC, per sol•licitar al departament de Medi Ambient de la Generalitat un estudi sobre la presència o no de pols d’amiant al voltant de la zona de l’antiga empresa Puigneró. L’equip de govern d’IPR-PSC i CiU va considerar que “no és necessari” demanar l’informe.

L’Ajuntament tampoc va aprovar una altra moció presentada per ERC en la que es demana iniciar el procés per l’ampliació del dipòsit d’aigua que subministra a tota la població, per augmentar la reserva d’aigua i millorar-ne la pressió que arriba a les vivendes. La moció també demanava incorporar aquesta obra a la inversions del FEIL 2010. L’equip de govern hi va votar en contra argumentant que el mes de novembre ja es va demanar una subvenció del 90% a l’Agència Catalana de l’Aigua i va afegir que l’import restant no s’ha inclòs en el FEIL.

El vuitè punt de l’ordre del dia va ser la renúncia de la regidora d’Acció Social, Igualtat i Ciutadania, Maria Martos i Cruz (IPR-PSC). La regidora va dir que presenta la renúncia per “circumstàncies personals” i va fer diversos agraïments a membres del seu grup municipal, a l’equip de professionals de la seva àrea, al grup de Convergència i Unió, i als seus familiars. També va fer un repàs de la feina feta durant les dues legislatures que ha estat al capdavant d’aquesta regidoria.
L’alcalde Antoni Llach (IPR-PSC) va dirigir unes paraules de comiat a la regidora de qui en va destacar “la magnífica tasca” que ha dut a terme al capdavant de la regidoria amb “valentia i coratge”. També va fer un repàs dels diversos projectes realitzats durant aquests anys com aconseguir places concertades a la Residència d’avis de Can Planoles, l’impuls del Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD), la gratuïtat del Servei de Teleassistència, el Punt d’Informació i Atenció a la Dona, la creació de la ludoteca i l’espai familiar, el Fòrum Dona, la revista Entre Dones, entre d’altres. També es va anunciar el nom de la persona que substituirà Martos que serà Joan Rosanas Lupiola, de la llista d’IPR-PSC.

En el ple també es va donar compte de les resolucions de l’alcalde i de la contractació de personal. També es va donar compte dels convenis aprovats per la junta de govern local: el dia 29 de desembre, es va aprovar un conveni amb l’Ajuntament de Les Masies de Roda per tal de regular la prestació dels serveis educatius de la Llar d’infants municipal i dels dos CEIP’s de Roda de Ter. També es va donar compte de l’aprovació inicial del projecte de rehabilitació del Teatre Eliseu, fases 3, 4 i 5 que es va portar a terme en la junta de govern local del 22 de desembre.
A les 10 del vespre es va donar la sessió per acabada.