Premiades tres iniciatives de custòdia del territori d'Osona

Publicat el 12 d’abril de 2007 a les 11:57
 
Han optat al premi deu iniciatives de custòdia que s'estan portant a terme a les comarques d'Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental. Aquestes iniciatives les desenvolupen diverses entitats que actuen en aquestes i altres comarques de Catalunya.
 
S'ha concedit el primer premi, dotat amb 4000 €, a la iniciativa Planificació i dinamització de la riera Gavarresa al seu pas pel terme d'Avinyó (El Bages), de l'Associació Hàbitats-Projecte Rius (web: http://www.projecterius.org).
 
El segon premi, dotat amb 2000 €, s'ha concedit a la iniciativa Establiment d'un itinerari naturalístic als meandres i illes de les Gambires i Gallifa, al riu Ter a les Masies de Voltregà, del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu Industrial del Ter (web: www.mitmanlleu.org).
 
I el tercer, a la iniciativa de l'Acord de Custòdia a la finca Castell de Vilagelans (Gurb) del Grup Naturalistes d'Osona delegació comarcal de la Institució Catalana d'Història Natural (web: http://www.gnosona.com).
 
Tanmateix, el jurat ha considerat fer una menció especial a la iniciativa Restauració de fonts dels municipis del Lluçanès Nord i manteniment del seu entorn paisatgístic, dels Amics de les Fonts del Lluçanès Nord per la seva implicació ciutadana en la conservació del territori.
 
El jurat que ha valorat els projectes està composat per: Eulàlia Comas, consultora ambiental i coordinadora de la Reserva de la Biosfera del Consell Insular de Menorca (presidència jurat); Sebastià Riera, professor de la facultat d'Educació de la Universitat de Vic, Núria Asensio, consultora ambiental a LA VOLA, Companyia de Serveis Ambientals i Jordi Bartrolí, cap de sistemes corporatius de Caixa Manlleu.
 
L'any 2006 ha estat la segona convocatòria del Premi, que s'organitza bianualment amb l'objectiu de recompensar iniciatives i actuacions que s'han portat a terme i que representen un bon exemple de custòdia del territori, per donar suport a les accions respectuoses amb el medi i amb la voluntat de afavorir la continuïtat de la seva tasca.

L'acte de l'entrega de premis d'ahir va comptar amb la presentació de la conferència "El llenguatge dels arbres" a càrrec del Dr. Josep Gordi i Serrat, professor de Geografia Física de la Universitat de Girona.