Des d'aleshores i després de clausurar el pou, l'Agència Catalana de l'Aigua, en collaboració amb l'Ajuntament de Torelló, va iniciar un seguit d'actuacions tècniques per garantir el subministrament d'aigua a la població i determinar el focus de la contaminació, que es va localitzar a la zona de Puigbacó. Immediatament es van implementar dos sistemes de sanejament, l'un al mateix focus de la contaminació (bombant l'aigua contaminada, tractant-la amb stripping i retornant-la al riu) i l'altre a la planta de tractament dels jardins de Can Parrella (amb una barrera hidràulica formada per sis pous i un tractament de l'aigua amb un filtre de carbó actiu). Gràcies al tractament d'aquestes dues estacions, actualment l'aigua del pou contaminat és potable.
Després de cinc anys de tractament de les aigües, s'ha avaluat que, per assolir un nivell de potabilitat a les aigües, com a mínim s'hi haurà de continuar treballant 15 o 20 anys. El cost del tractament actual és de 215.000 euros l'any, la qual cosa significa que el cost acumulat dels anys de tractament frega el milió d'euros. A aquesta xifra cal sumar-hi la inversió inicial que va fer l'Agència Catalana de l'Aigua. Per tant, les actuacions i manteniments de l'ACA des que es va detectar la contaminació estan al voltant dels 2,5 milions d'euros.
El nou sistema de descontaminació es basa en una pantalla impermeable que, per un sistema de decantació, farà passar l'aigua per un reactor de carbó actiu. A partir de la implantació d'aquest sistema, el principal cost de manteniment (el canvi del carbó actiu) no passarà dels 12.000 euros anuals.
