El taller el promouen, a més del collectiu de flequers, el Centre de Recursos Pedagògic d'Osona, la Universitat de Vic (UVic) i el Consell Comarcal d'Osona.
El taller, que es fa a les installacions de la Universitat de Vic, té dues parts. En la primera, els escolars veuen un vídeo on es mostra el procés complet des que es sembra el blat, com creix i es porta a les farineres, fins que arriba al forner per fer el pa. La segona fase té una funció més pràctica. Inicialment es fa un joc perquè els nens coneguin els diferents tipus de cereals i pans. Un cop a l'interior de l'aula pilot del pa de la universitat s'ensenya com es pasta el pa i es dóna als escolars massa perquè facin les seves formes "com si fos plastilina", tal i com explica el mateix Rafael Arnaus.
El taller l'imparteixen alguns professionals del pa de la comarca amb la collaboració de flequers jubilats de l'associació que "ens donen un cop de mà perquè tothom té molta feina a casa seva". Les sessions les coordina Jaume Giralt, que és el tècnic de l'associació i que "cada any ens empeny per anar fent aquestes activitats de difusió del pa".
Arnaus diu que amb aquest taller del pa volen que es valori el producte i la brioxeria artesanal davant la industrial. El president dels flequers osonencs considera que actualment hi ha una generació "al voltant d'uns 30 anys" que van créixer "amb els bollycao". Aquest fet es demostra perquè quan van a la fleca "no els agrada el pa amb crosta i volem un pa molt tou". Aquest taller vol reivindicar el forn de pa tradicional que, com admeten des de l'associació, "ha baixat una mica". Entre els motius hi ha que "actualment hi ha més punts de venda de pa i més flequers", però una part important es per l'augment en establiments d'altre tipus de pa precuit. Per Arnaus, "tot i que alguns diguin que són flequers, alguns no saben ni com es fa una barra de pa".
El taller serveix per presentar la nova modalitat de pa Crostons d'Osona, impulsada aquest any per l'associació osonenca. El tallers que es farà durant 15 dies i tenen la continuïtat garantida als propers anys.
L'activitat no té cap cost per als alumnes de fora de la ciutat de Vic perquè el transport fins a la universitat és finançat pel Consell Comarcal d'Osona per tal de facilitat la participació d'escoles de tota la comarca.