Xavier Solà va explicar que “aquesta assemblea general segueix el mateix procediment que es va fer amb l’avanç del Pla, que es va presentar ara fa un any”. Solà va dir que “és un pla general que dota molt bé la ciutat amb equipaments públics i espais lliures –zones verdes, places i parcs-, que és el que realment configura la ciutat” i que “preveu dotar la ciutat per tal que pugui donar servei fins una estructura de 60.000 habitants”.


Tot seguit, els integrants de l’equip tècnic del POUM, Mauro Mas i Miquel Corominas, varen exposar els detalls més generals del Pla, explicant els trets generals de la vialitat, amb una estructura vial amb nous eixos de connexió en forma de malla; la relació del POUM amb el Pla Territorial general de Catalunya que preveu les grans infraestructures de comunicació i el creixement previst dels diferents municipis; els eixos cívics i l’estructura urbana de la ciutat a partir dels equipaments existents i projectats; el transport de la ciutat i l’accessibilitat; les zones verdes planificades i com els espais lliures es combinen amb les activitats humanes. Mas va concretar que “el Pla recull aportacions de totes les persones que varen visitar l’oficina del POUM entre el moment de l’avanç del Pla fins a aquesta aprovació inicial“ i que “és un pla que no durarà per sempre, sinó que s’anirà modificant pels requeriments al llarg del temps”.
El regidor de Planejament i Gestió Urbanística, Àlvar Solà, va explicar els terminis que ha de seguir el POUM a partir d’ara i va destacar el termini de 45 dies per fer-hi al•legacions finalitza el 25 d’abril. Solà va explicar que “fins divendres passat, dia 20 de març, ja s’han recollit més de 150 consultes a l’oficina del POUM”. Solà va destacar que s’està treballant “amb l’objectiu de tenir un bon Pla i un bon treball de participació ciutadana” i que a les reunions sectorials per àmbits hi han participat més de 500 persones.

Com a cloenda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va assenyalar que “la filosofia del POUM és recollir la voluntat de la ciutadania de mantenir el caràcter de la nostra ciutat i la manera de viure, amb un creixement equilibrat” i que “és una ciutat de serveis i per això els equipaments són tan importants no només per la ciutat sinó també per a tota la comarca”. També va afegir que “el Pla contempla el món rural com un equipament i servei bàsic més a la ciutat, com a concepte de paisatge”. Finalment, Vila d’Abadal va dir que “la participació de la ciutadania ha estat molt important”.

