Els tres informes han estat presentats a l'edifici del Sucre. Fan referència a la qualitat de vida i cohesió social, el coneixement i la innovació, i el dinamisme empresarial que existeix a la ciutat de Vic. Han estat elaborats per la Universitat de Barcelona, en el marc de l'estudi "El perfil de la ciutat", fet a una Xarxa formada per 12 ciutats mitjanes de la província de Barcelona. Encara manquen dos informes més, en procés d'elaboració, sobre la sostenibilitat i excelència empresarial, i les conclusions finals.
Informe de qualitat de vida i cohesió social En aquest informe es tenen en compte moltes variables, agrupades en tres grups que tenen relació amb l'individu, l'entorn social i els equipaments i les infraestructures.
Els indicadors mostren a Vic com la ciutat de la Xarxa amb més qualitat de vida entre els anys 1991 i 2002 i amb un creixement progressiu d'aquesta qualitat. A més, dels 18 factors analitzats, en 11 presenta una millor situació que la mitjana provincial, en aspectes com la cobertura de les necessitats de la gent gran, la qualitat dels habitatges o la situació financera dels ajuntaments, entre d'altres.
Pel que fa a la cohesió social, Vic té un aspecte rellevant, ja que presenta uns índexs molt elevats de població estrangera (20 %, quan la mitjana provincial és del 10,9 %). En aquest marc, l'informe apunta que la taxa d'ocupació dels residents estrangers (82 %) està per sota de la dels espanyols (93 %) i que, com a la resta del territori, no hi ha suficients nombre de places en llars i escoles d'educació infantil.
Informe de coneixement i innovació Aquest estudi fa referència a la formació dels habitants, "un factor clau en la riquesa i desenvolupament del territori", segons Surinyach. La conclusió més important és que Vic presenta un bon capital humà.
Vic és la ciutat de la Xarxa amb un percentatge més alt d'anys d'estudis completats. També és el que presenta els millors nombres en estudis de tercer grau (diplomatures, llicenciatures i similars) i l'única ciutat on hi ha més persones amb estudis de tercer grau que de primer grau o inferior (analfabets o sense graduació escolar). Quan aquestes xifres es desglossen, s'observa un dèficit en la formació dels immigrants.
Informe de dinamisme empresarial Les dades que s'observen en aquest document es divideixen en quatre grans grups: dos referents a les empreses, creació i destrucció, i productivitat i solvència, i dos més als treballadors, especialització sectorial i ocupació.
Durant el període 1994-2002 es van crear a Vic 1.071 empreses, amb uns creixements molt importants en les activitats immobiliàries, com la construcció, i els serveis. També és significatiu el creixement del comerç al detall (un 13 %) quan a la resta de la província aquest sector presenta resultats negatius.
Totes aquestes xifres signifiquen que hi ha "un gran dinamisme empresarial" a la ciutat, segons Surinyach. Pel que fa als trets d'aquestes empreses, l'informe diu que tenen una productivitat, rendibilitat i solvència superior a la mitjana de les empreses de les ciutats de la Xarxa.
En l'àmbit dels treballadors, Vic ofereix unes xifres de creixement d'ocupació superiors a la mitjana provincial, que s'ha aconseguit sobretot gràcies a l'increment del nombre d'autònoms. Altres dades positives són que no hi ha un nivell d'especialització molt alt, la qual cosa permet la diversificació de les activitats, i que les empreses no tenen un risc elevat de deslocalització.