Vic redistribueix la xarxa de centres de dia per a gent gran

Desapareixen Casa Moreta i Remei i es posa en marxa un remodelat club Sant Jordi.

Publicat el 18 d’abril de 2012 a les 17:06
Aquest dimecres al matí, l’Ajuntament de Vic i la Fundació Catalunya Caixa han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Club Sant Jordi del carrer del Remei es converteix en un espai de serveis integrals per a la gent gran. Aquest nou centre disposarà de 50 noves places de centre de dia, que unides amb les 20 que ja té el centre de dia dels Caputxins respon a la demanda que actualment té la ciutat, segons fonts municipals. L’equipament compta amb més d’un miler de m2, amb molta llum natural i de gran accessibilitat. En aquests moments, està en obres d’adequació, que s’acabaran el pròxim mes de juny.

El nou equipament s’orienta com “un centre de recursos per a la gent gran”, segons paraules del director de l’Hospital de la Santa Creu, Jordi Roca que ha assegurat que treballarà sota diversos eixos: atenció i informació general per a la gent gran, un centre on es fomenti l’envelliment actiu,  un servei assistencial quan la persona té un cert grau de dependència i el que coneixem tots com a funcions clàssiques del centre de dia. Els centres de dia de Vic estan gestionats per l’Hospital de la Santa Creu.

L’obertura d’aquest centre suposarà una nova redistribució dels centres de dia de la ciutat ja que tanquen les portes Casa Moreta, al carrer de Sant Miquel, i també Remei, al carrer Sentfores. D’aquesta manera, a partir de l’estiu, Vic tindrà en funcionament els centres de dia de Caputxins i Sant Jordi.

L’acord amb la Fundació Catalunya Caixa ha estat signat per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, que ha  destacat que “aquesta ciutat sempre ha tingut una gran atenció per a les persones grans”. Vila d’Abadal ha manifestat que ara “era necessari modernitzar alguns espais i fer un pas qualitatiu endavant”.

Per la seva banda, la directora general de Catalunya Caixa i directora de la Fundació Catalunya Caixa, Marta Lacambra, ha dit que Vic és un exemple del model a seguir. La fundació treballa en tres línies: la xarxa agrosocial que engloba aquells aspectes per ajudar a la inserció laboral de joves amb malalties mentals, la xarxa de 12 centres sociosanitaris i la xarxa d’espais socials amb una funció de lleure. Fins al dia d’avui, el Club Sant Jordi tenia la categoria de lleure i ara es transforma en centre sociosanitari. La directora ha insistit en que Vic ha estat un “clar exemple” de transformació d’aquests espais per “adaptar-se a les necessitats dels nous temps”.

El regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés, ha mostrat l seva satisfacció perquè la ciutat guanyava “un equipament de molta qualitat”. Farrés també ha volgut posar èmfasi en que es desenvolupa un concepte molt més integral que “fomenta l’envelliment actiu de qualitat”.