La CatDem té un despatx d'uns 2x2 metres a la seu de CDC, des d'on Viloca realitza les seves tasques. Agents de la Guàrdia Civil s'havien desplaçat aquest matí a la seu de la fundació, al carrer Casp, per registrar-la, però en preguntar pel despatx de l'administrador, des de CDC els han explicat que es trobava al carrer Còrsega. Llavors, s'han desplaçat fins allí una sèrie d'agents, però des de llavors han estat pendents de l'arribada d'un secretari judicial que supervisi l'escorcoll.
Paral·lelament, d'altres agents també han registrat el domicili de Daniel Osácar, extresorer de CDC. En preguntar-li si podien accedir al seu correu, Osácar els ha respost que ell només el consultava des de la seu del partit. Per aquest motiu, Osácar i els agents s'han desplaçat fins al carrer Còrsega, on han coincidit amb els primers agents. Entre uns i altres hi ha hagut certa confusió, asseguren des de CDC. Després d'algun malentès burocràtic, els segons agents han accedit a l'ordinador d'Osácar -"perquè ell els ha donat permís", recalquen des del partit-, han fet una còpia dels correus enviats i rebuts i se n'han anat.
Més de deu hores d'escorcolls
L'operació s'ha iniciat a les deu del matí per un presumpte delicte contra l'administració pública en el marc de l'operació Petrum II, ordenada pel jutge d'instrucció número 1 del Vendrell, Joan Bosch Mitjavila, i la Fiscalia Anticorrupció. El cas és una derivada de l'operació Petrum sobre corrupció municipal per la qual estan imputats tres membres de la família Sumarroca i que va suposar la detenció de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué. En ambdós casos s'investiguen les presumptes comissions que presumptament va pagar la constructora Teyco per l'adjudicació d'obra pública.
Els guàrdies civils han arribat a primera hora a la seu de la CatDem. Ja els esperaven molts periodistes, un fet que ha generat fortes crítiques, especialment de Francesc Homs, conseller de Presidència. Els agents s'han esperat al replà fins que a les deu ha arribat el secretari judicial i ha començat un escorcoll que s'ha allargat durant set hores. Cap a les tres del migdia bona part de l'operatiu ha marxat amb documentació però part dels agents han continuat a l'edifici fins a quarts de sis. Poc abans, començava el de la seu de CDC per tal de buscar documentació al despatx de l'administració de la fundació del partit.

Els agents de la Guàrdia Civil amb les caixes per l'escorcoll de la CatDem Foto: Pep Martí/Nació Digital
Registres en quatre ajuntaments
L'operació es troba sota secret de sumari i també s'ha desenvolupat als consistoris de Sant Cugat, Lloret de Mar, Figueres i Sant Celoni a partir de les deu matí. A Sant Celoni, a banda de sis guàrdies civils i el representant judicial, també s'hi han presentat l'alcalde i el regidor de Cultura. Francesc Deulofeu, alcalde de Sant Celoni, ha aclarit que no s'ha tractat d'un escorcoll sinó que s'ha demanat l'expedient de contractació del Centre de Formació Baix Montseny. "Estem fent còpies perquè quedin a l'Ajuntament i tinguem constància del què s'han emportat", ha declarat a Nació Digital. Poc després de les dotze del migdia, n'han sortit amb una sola bossa.
A Figueres la Guàrdia Civil s'ha emportat l'expedient de construcció de la piscina descoberta municipal del 2009 mentre que a Sant Cugat –on també han entrat a la seu de l'empresa pública Promusa- les investigacions se centren en l'adjudicació d'una promoció d'habitatge protegit a Teyco. Marta Felip, alcaldessa de Figueres, ha assegurat que no s'ha comès cap il·legalitat i que "malauradament" comencen a ser habituals aquestes operacions en períodes de precampanya mentre que Mercè Conesa, la seva homòloga de Sant Cugat, ha defensat que la gestió del consistori en l'adjudicació d'obra pública està "perfectament ajustada a la legalitat". "No crec que només fem obres amb Teyco els ajuntaments convergents", ha afegit la també presidenta de la Diputació de Barcelona.