Alejandro Fernández tampoc podrà controlar els assessors del PP al Parlament

La desconfiança entre la direcció comandada per Feijóo i el líder dels populars catalans no cedeix i la cúpula del partit a Barcelona, hostil amb l'actual lideratge, continua tenint vara alta

Alejandro Fernández, a la tribuna del Parlament.
Alejandro Fernández, a la tribuna del Parlament. | Hugo Fernández
02 de juliol del 2024
Actualitzat a les 19:59h

El PP està tancant l'equip d'assessors que treballarà per al seu grup al Parlament, que a les eleccions del 12-M va créixer dels tres fins als 15 diputats. Però els bons resultats del seu candidat i president de la formació a Catalunya, Alejandro Fernández, no li serviran per poder formar l'equip d'assessors que voldria, segons expliquen fonts del PP.

Al partit conservador li corresponen 13,5 mòduls, que són els paquets pressupostaris que corresponen a cada partit en funció dels seus resultats. Un assessor pot suposar entre 1 i 2,5 mòduls, en funció del seu sou. De moment, Fernández ha aconseguit situar a l'equip el seu cap de gabinet, Eduardo Bolaños, i l'historiador Fernando Sánchez Costa, exdiputat proper des de sempre al líder del partit. A ells dos s'hi podria afegir Daniel Serrano, diputat en l'anterior legislatura.

Hi haurà un seguit d'assessors més propers a la direcció del PP a Barcelona, que és la que porta la veu cantant en moltes de les decisions que s'han pres últimament al partit. La raó és diàfana: l'executiva barcelonina que dirigeix Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, té una major proximitat amb Génova. Val a dir que Reyes és, a més de diputat i alcalde, membre de la Diputació de Barcelona.

Cal recordar que ja hi va haver sorpreses en l'elecció de portaveu del grup. No va ser Lorena Roldán, diputada per Tarragona i de la confiança de Fernández, l'elegida, sinó el tinent d'alcalde de Badalona Juan Fernández. Es tracta d'un dirigent proper a Xavier García Albiol.

Entre els quadres del partit ha causat estranyesa que persones rellevants de Génova hagin intervingut també en el tema dels assessors, un aspecte que se sol deixar a la decisió de les direccions territorials de la formació. Però és que en aquest cas la fredor entre l'equip de Feijóo i Alejandro Fernández continua. Ni tan sols 15 diputats han estat prou per dur al desgel.