El col·lectiu "Prou d'ostatges" ha iniciat aquest divendres un dejuni "col·lectiu encadenat" en solidaritat amb els presos en vaga de fam a l'edifici històric del dipòsit d'aigües del Rei Martí de Barcelona. La jornada reivindicativa ha arrencat amb la ingesta d'aigua per part de les persones que han secundat l'acció. Abans, però, personal sanitari ha fet una revisió mèdica, els ha fet un qüestionari de salut i els ha informat dels riscos i les situacions que es trobaran durant la vaga de fam.
Des del col·lectiu "Prou d'ostatges" han explicat que els interessa comptar amb participants de forma "esglaonada" de manera que l'acció tingui continuïtat fins al 20 de desembre. En aquesta primera jornada, una quinzena de persones ha donat suport a les persones que fan dejuni, que en aquesta ocasió han estat tres persones.
Ramon Masseguer, de Prou d'ostatges, ha explicat que comparteixen els mateixos objectius que els polítics presos en vaga de fam: denunciar públicament el "bloqueig" del TC dels recursos d'empara dels líders encausats. La mobilització ha arrencat en aquest punt del districte de Sarrià però tindrà continuïtat en altres punts del país com Montserrat, Cornellà o Terrassa. "Animem a la gent que vingui a fer el dejuni o a donar suport als dejunadors", ha apuntat Masseguer.
En aquest sentit, ha assegurat que l'acció prevista per aquest diumenge a Montserrat ja té persones que la faran possible fins al 23 de desembre. "Continuarem per Nadal i Sant Esteve", ha avançat. "La idea és que s'allargui en el temps i no fer una gran concentració de dejunadors en pocs dies", ha manifestat.
Dejuni en relleus
El dejuni es farà en relleus d'un mínim de dos dies i un màxim de set, per part de persones d'entre 18 i 75 anys, que a més de la revisió mèdica prèvia també tenen seguiment assistencial. Una de les persones que s'ha sumat al dejuni és en Jordi Adroer, que té previst allargar-lo durant quatre dies perquè després s'ha de reincorporar a la feina. "És un gest per ajudar en la denúncia d'una injustícia que es viu i per solidaritzar-nos amb els presos en vaga de fam", ha detallat.
Adroer, que no és la primera vegada que participa d'una vaga de fam, ha explicat que els efectes són diferents per cada persona. En el seu cas, els primers dies té molta gana, després mal d'estómac i finalment, el quart dia, se sent fluix. "Sense dramatitzar. No és terrible i s'aguanta molt bé", ha conclòs.
Per la seva banda, Lily Beuter, té previst allargar el dejuni durant set dies. Tampoc és la primera vegada que deixa de menjar com a reivindicació. "Quan ens van citar amb l'ANC ho vaig fer i va estar molt bé", ha reconegut. "Vaig aguantar-bé, la qüestió és mentalitzar-se", ha dit. Beuter participa de l'acció en solidaritat amb els presos. "Faré 7 dies perquè és el màxim que em deixen fer", ha avisat.
Arrenca un dejuni «col·lectiu encadenat» a Barcelona en suport als presos
Una quinzena de persones donen suport a la iniciativa i tres inicien la vaga de fam, amb la intenció d'aguantar fins el 20 de desembre
Ara a portada
Publicat el 07 de desembre de 2018 a les 20:31
Et pot interessar
-
Política Centenars de persones es manifesten al centre de Barcelona en defensa del català: «La nostra llengua no es toca»
-
Política Sant Jordi per la Llengua crida a reactivar el carrer davant la «situació d’emergència lingüística»
-
Política Rodoreda, Candel i un autògraf per salvar l'Espanyol: el primer Sant Jordi del president Illa
-
Política La Fiscalia demana l’amnistia pels acusats pels preparatius de l’1-O