Estranya forma de recuperar el diàleg. Aquesta tarda la majoria parlamentària del PP ha tombat una proposició de Llei en què Convergència i Unió defensava introduir el coneixement "adequat i suficient" del català com a "requisit" per accedir a l'administració de justícia a Catalunya. De fet, el PP l'ha menystinguda argüint que era una proposta "poc assenyada".
La federació proposava modificar la Llei Orgànica del Poder Judicial per introduir el coneixement del català i del dret propi per exercir al Principat. Per a CiU, la valoració com a "simple mèrit" del coneixement de l'idioma propi de les comunitats "no contribueix a garantir el dret efectiu del seu ús". "Aquesta garantia només resta avalada si jutges i magistrats, fiscals, secretaris judicials i el personal al servei de l'Administració de Justícia coneixen i dominen la llengua de manera efectiva", afegeix el text defensat per CiU.
Per al Partit Popular, la proposta de CiU "té poc seny perquè nega els legitims drets dels que opten pel castellà". Així ho ha afirmat el diputat popular al Congrés José Miguel Castillo que considera que "tractar de reconvertir el sistema plural en una forma estricta de monolingüisme resulta incompatible amb el model constitucional". Al rebuig del PP s'hi ha afegit el grup d'UPyD mentre que PSOE, ERC, BNG, l'Esquerra Plural i el PNB s'han mostrat partidaris d'aquesta iniciativa.
El català no és just, segons el PP
La majoria del PP tomba al Congrés el coneixement del català com a requisit a l'administració de justícia. CiU defensava introduir un coneixement "adequat i suficient" de la llengua
ARA A PORTADA
Publicat el 24 de setembre de 2013 a les 17:31
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Feijóo, després de la imputació de Montoro: «Que s'investigui el que s'hagi d'investigar»
-
Política L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa