"Volem representativitat pròpia", ha manifestat Judith Juanhuix, doctora en Biofísica i científica del Sincrotró d'Alba, l'altra vallesana que durà imprès el seu nom a les paperetes. “Han d'haver-hi polítiques efectives”, ha emfatitzat i ha reconegut l'esforç dut a terme amb la xarxa de Serveis d'Atenció Integral (SAI), "però no n'hi ha prou", ha finalitzat. Ha posat l'accent en la importància del "municipalisme", perquè és "la primera barrera".
En la mateixa línia ha coincidit, Rosa Maria Maristany, de Sant Feliu de Llobregat, que ha recordat l'atac d'homofòbia, que s'ha conegut aquest dimecres, patit per un regidor d'aquest municipi del Baix Llobregat. Patricia Vianor, de Bagà, ha posat l'accent en què "totis, per fer un llenguatge inclusiu, formem part d’aquesta societat", perquè això és un acte "d'ocupació, que ens pertany com a col·lectiu", ha recalcat.
Maristany ha dit que en aquesta cita amb les urnes són una desena les que es presenten, però "espero que en la propera siguem un centenar". Perquè aquest 26 de maig estaran a localitats de tres de les quatre províncies i anhelen que deixin de ser "notícia" i es normalitizi el seu paper, no només a la societat, també a les institucions.Denunciem atac contra el cotxe de l' activiste lgtbi de @lgtbvioleta Sant Feliu de Ll. Punxen rodes i estampen esbàstiques a les portes.
— ObservatoriHomofòbia (@OCL_H) 8 de maig de 2019
Els fets s'estant denunciant a @mossos . L'@OCL_H condemnem aquest atac d'odi i donem ple suport a la víctima. @govern . Activem protocols pic.twitter.com/gq6dyIWZVt

Les diverses persones trans que aniran a les llistes als propers comicis Foto: Albert Hernàndez