El conseller Llena visita Estats Units per promocionar els productes de qualitat elaborats a Catalunya

Publicat el 26 de juny de 2008 a les 07:09
 
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena, visitarà Estats Units del 29 al 2 de juliol per tal de promocionar la internacionalització dels productes catalans al mercat americà.
 
Diumenge, 29 de juny, el conseller Llena, visitarà les empreses catalanes presents a la Fira de productes gourmet de Nova York, Fancy Food. L’empresa pública del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) dedicada a la promoció exterior dels productes agroalimentaris catalans, Prodeca, és qui ha organitzat la participació catalana a Fancy Food, entre el 29 de juny i l’1 de juliol.
 
Es tracta del saló més important del sector d’aliments elaborats i amb valor afegit. Els compradors nord-americans i internacionals més importants visiten aquest saló procedents de 87 països. El perfil dels professionals visitants és minorista del segment gourmet i delicatessen, restauradors, hotelers, botigues especialitzades i empreses de càtering. En la darrera edició, el juliol del 2007, hi van exposar un total de 2.300 empreses de 72 països diferents.
 
El 30 de juny, l’Astor Center serà l’escenari d’un show room de vins, caves  i productes gourmets catalans amb la presència d’importadors i distribuïdors americans. D’altra banda, el cuiner del restaurant barceloní Via Beneto,Carles Tejedor, oferirà un curs de cuina catalana, i el professor d’enologia de The Culinary Institute of America (CIA), Steven Kolpan, realitzarà un tast professional de vins catalans.
 
En aquest escenari també tindrà lloc la presentació del Web WorldsofFlavorsSpain.com i la XI International Conference and Festival Worlds of Flavors: A Mediterranean Odyssey. Amdós projectes han estat organitzats per The Culinary Institut of America (CIA) i Gastronomic+34 amb la col.laboració de Prodeca.
 
L’endemà, dia 1 de juliol, el responsable del DAR acompanyat del president de Prodeca, Joan Gené, visitarà la seu de The Culinary Institut of Amèrica (CIA). Llena mantindrà una reunió de treball amb el seu president, Tim Ryan, i amb el director d’iniciatives estratègiques, Greg Drescher. PRODECA i The Culinary Institut of America van signar, el passat mes de març, un acord per a la participació en projectes promocionals, adreçats als prescriptors d’opinió dels Estats Units.
 
Llena finalitzarà la seva estada als Estats Units amb una visita, el dia 2 de juliol, a la cooperativa de consum Park Slope Food Coop, a Brooklyn. Â