Fa un parell d'anys l'anterior Govern va anunciar, amb gran desplegament propagandístic, que assumia la titularitat del servei de Rodalies i que l'Estat adaptaria la legislació per fer-ho efectiu, en la línia que marca l'Estatut. Per això s'havia aprovat la Llei Ferroviària de Catalunya, que contemplava aquesta nova competència de la Generalitat.
"Va ser una transferència espiritual", deia ahir Ricard Font, en referència a aquell suposat canvi de titularitat. Font és l'actual director general de Mobilitat i Transports i va explicar, a l'Oracle de Catalunya Ràdio, que la Generalitat no té cap possibilitat de canviar l'operador perquè no ho permet la llei d'administració ferroviària de l'Estat. "Han tingut temps de canviar la Constitució, però no un article d'aquesta llei", va afegir.
Renfe no ha millorat, entre d'altres raons perquè les inversions compromeses mai no han arribat. Però és que, a més, la Generalitat tampoc no pot canviar l'operador perquè, de fet, PSOE i PP ho impedeixen al Congrés dels Diputats.
Aquest és el projecte que Espanya té per a Catalunya. La resta és mirar cap a un altre costat mentre ens canvien la boleta del gobelet.
ARA A PORTADA
Publicat el 18 d’octubre de 2011 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa
-
Política El Parlament denuncia la desinversió de l'Estat en infraestructures i els socis d'Illa critiquen l'ampliació del Prat
-
Política La progressista Ana Ferrer s'aparta de la cursa per la presidència de la sala penal del Suprem i deixa via lliure al candidat conservador