Els funcionaris públics no podran ser acusats per rebel·lió o sedició, segons un informe de l'ANC

El text, que es farà públic el 15 de febrer, arriba després de la investigació iniciada per Audiència Nacional espanyola contra l'associació

Publicat el 04 de febrer de 2016 a les 20:17
L'Assemblea Nacional Catalana ha anunciat aquest dijous que des de la sectorial de secretaris, interventors i tresorers de l’administració local es treballa en un informe sobre les implicacions dels treballadors públics en els delictes de rebel·lió i sedició.

Un dels punts principals de l'escrit, que es farà públic el dilluns 15 de febrer, destaca que l’actuació dels empleats "de les administracions públiques catalanes en el procés de constitució de la República de Catalunya, que s’executin d’acord amb les ordres dels seus comandaments i del Govern i del Parlament de Catalunya, no suposarà la comissió d’un delicte".

A més, segons apunta l'ANC l'informe també posa el focus d'atenció en aspectes formals que caldrà tenir en compte. El text arriba un dia després que l'Audiència Nacional espanyola requerís a la Policia Nacional espanyola, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra que li informin sobre els estatuts, finançament i activitats desenvolupades per l'ANC i altres associacions de Catalunya. El magistrat vol aclarir si van ser les "impulsores i promotores" de la tramitació de les mocions de suport a la declaració independentista del Parlament. El magistrat accepta una sèrie de diligències sol·licitades per la Fiscalia per possibles delictes de sedició i rebel·lió i reclama a les forces de seguretat la llista d'ajuntaments que hagin aprovat mocions de suport a la declaració de ruptura, que va anul·lar el Tribunal Constitucional (TC).