Els polítics admeten el canvi

Artur Mas i Joan Herrera coincideixen en que representa un “abans i un després | Puigcercós parla d'inici de transició cap a la independència mentre que Manuela de Madre encara aposta per l'Espanya federal

Publicat el 10 de juliol de 2010 a les 19:37
Tarda incòmode pels polítics catalans. I és que a mesura que avançava la capçalera els xiulets i els crits “del poble a la capçalera” se succeïen. També han percebut el clam per la independència a mesura que avançaven pel passeig de Gràcia.

El president de CiU, Artur Mas, s'ha mostrat convençut que la manifestació “marcarà un abans i un després” en “el corrent profund de la història” de Catalunya. Una expressió que també ha utilitzat el  secretari general d'ICV, Joan Herrera que ha reclamat un “front comú” al Congrés espanyol.

El líder de CiU ha afirmat que “un poble està viu en la mesura que la gent està viva en la defensa d'un ideal i d'un futur”, i fent referència al lema de la manifestació, que “és clar que som una nació i nosaltres decidim”.

Pel president d'Esquerra, Joan Puigcercós, la manifestació suposa l'inici de la “transició cap a la independència”. “Avui és el principi de tot i aquells que volen veure el dia d'avui com el final d'un procés que s'acabarà estan equivocats”.

En canvi Manuela de Madre, vicepresidenta del PSC, ha insistit la via de l'Espanya federal com a solució de l'actual situació. De Madre també ha reivindicat la “necessitat” del poble català d'expressar que “som un poble i també som una nació”. En una línia similar s'ha expressat el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que ha titllat de “crits discrepants” el clam per la independència.