És curiosa la relació que s'acostuma a establir des de Madrid i rodalies mentals entre cosmopolitisme i espanyolisme, d'una banda, i espanyolisme i progrés econòmic de l'altra. Ahir Mariano Rajoy va venir a Barcelona per intentar fer-se el simpàtic i no se li va acudir res més que desqualificar la consulta de diumenge pel fet que Barcelona és una ciutat "cosmopolita". Una qualitat que no deu ser fàcil de detectar per una persona com Rajoy, que no ha volgut aprendre llengües com l'anglès -que li permetria comunicar-se amb el món- o el gallec -que li serviria per intercanviar idees amb els ciutadans del país on va néixer. Acte seguit va afegir que, segons ell, la consulta va en contra de la recuperació econòmica perquè posa en qüestió les institucions actuals.
Mariano Rajoy afirma saber com se surt d'aquesta crisi i, en tant que reclama la presidència del govern espanyol, hem de suposar que ell mateix és un bon exemple de les virtuts que ens anirien bé per rebaixar els nivells d'atur i millorar els comptes de resultats de les empreses. En aquest sentit hauríem d'entendre que si la ciutadania catalana només sabés castellà, com ell, i rebutgés el catalanisme, també com ell, se'ns obriria un futur socialment esplendorós i econòmicament exuberant.
En fi, el cas és que la recepta conté els mateixos ingredients de sempre. I ja fa temps que Espanya avorreix.
ARA A PORTADA
Publicat el 06 d’abril de 2011 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Com impactarà en el PP català el congrés de Feijóo?
-
Política El PP s'indigna per una activitat de «tir al feixista» a la festa major de la UPF
-
Política Illa defensarà la «diversitat» i la necessitat de «sumar capacitats» a la conferència de presidents
-
Política Salvavides dels Comuns al Govern per la taxa turística: ajornament a canvi de 60 milions per la compra d'habitatge
-
Política Segones Creus de Sant Jordi del postprocés: «Cal que insistim en allò que ens uneix»
-
Política Els canvis fiscals no inquieten (per ara) els promotors del Hard Rock