Aquest dimarts, la televisió pública dels madrilenys va tenir la necessitat periodística d'enviar un equip a Gibraltar. L'objectiu -una mica complicat de justificar informativament, això és cert- era plantar una bandera espanyola al bell mig de Catalan Bay. Sembla que la provocació va tenir efecte i els gibraltarenys que passejaven per allà van començar a insultar-los i fins i tot els van arribar a apedregar. La Royal Gibraltar Police els va treure d'allà i els va ficar en un calabós, on s'hi van passar set hores. El jutge pot acusar-los d'"alteració de l'ordre públic i escàndol".
No consta que anteriorment a la visita d'aquests personatges hi hagués cap mena de crispació social a Gibraltar, i tot sembla indicar que, després que els retiressin de la via pública, ha tornat la calma a aquell pacífic i assolellat territori britànic. Alguns mitjans de Madrid, en canvi, serveixen en un sol bloc la seqüència: Els gibraltarenys -entesos com a magma conjunt- els van apedregar i detenir només per "mostrar" una bandera espanyola. Dolentots.
El més curiós és que aquest mateix equip ha vingut a Catalunya, una i altra vegada, a cometre totes les provocacions que se'ls han passat pel cap. Al Camp Nou, a la Via Catalana, en una visita oficial del president Mas... I no hi ha hagut manera, mai no els han fet res, ni una paraulota... I, mentrestant, el contribuent madrileny vinga a pagar dietes a Barcelona. "Son los catalanes aborto monstruoso de la política", que deia Quevedo.
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de maig de 2014 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Segones Creus de Sant Jordi del postprocés: «Cal que insistim en allò que ens uneix»
-
Política Els canvis fiscals no inquieten (per ara) els promotors del Hard Rock
-
Política El Parlament investigarà les irregularitats i els casos de violència sexual a la DGAIA
-
Política Rull es compromet a fer «totes les gestions» perquè la Bressola pugui obrir el Liceu
-
Política El Govern crearà una direcció general d'IA i habilitarà un nou portal de subvencions per reduir terminis
-
Política Barcelona i 15 ciutats europees volen 300.000 milions d'euros anuals contra la crisi d'habitatge