
El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, aquest divendres. Foto: ACN
El jutge arxiva la causa per la xiulada a l'himne durant la final de Copa del Rei. El jutge ha arxivat finalment la causa contra la xiulada a l'himne espanyol a la passada final de la Copa del Rei del passat 30 de maig al Camp Nou. El magistrat de l'Audiència Nacional espanyola, Fernando Andreu, no hi veu delicte malgrat que inicialment la Fiscalia sí que ho veia. En la interlocutòria es considera que els fets investigats "no són constitutius de cap infracció penal". Andreu argumenta la decisió pel precedent de la xiulada a l'himne el 2009 a Mestalla, a València, també a la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athlètic. Aleshores, recorda, l'Audiència Nacional espanyola va arxivar les actuacions basant-se en un dictamen de la Fiscalia que demanava que no admetés a tràmit la querella que havia imposat la fundació Denaes.
L'oposició rep amb ungles i dents la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio. Aquest matí s’ha celebrat la primera sessió ordinària de la comissió de control de la Corporació Catalana de mitjans Audiovisuals (CCMA), que presideix David Mejía, diputat de Ciutadans. El president del consell de govern de la Corporació, Braulí Duart, hi ha anat acompanyat dels directors de TV3, Eugeni Sallent, i Catalunya Ràdio, Saül Gordillo –nomenat recentment-, per sotmetre’s a les preguntes dels diputats.
Nou recurs del govern espanyol, ara contra la Llei de professions de l'esport. El consell de ministres ha acordat aquest divendres presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra diversos preceptes de la Llei 7/2015 del Parlament de Catalunya que regula l'exercici de les professions de l'esport. El recurs inclourà la petició explícita al Tribunal Constitucional perquè els suspengui cautelarment en aplicació de l'article 161.2 de la carta magna.
Mor a 89 anys Harper Lee, autora de «Matar un rossinyol». Nelle Harper Lee, l'escriptora estatunidenca premi Pulitzer el 1961 per la seva obra Matar un rossinyol, ha mort a 89 anys a Monroeville, la seva localitat natal. El llibre, el seu únic gran èxit, va saltar al cinema el 1962 de la mà del director Robert Mulligran. El film es va fer amb tres premis Oscar, inclòs el del millor actor per Gregory Peck. La fama que va obtenir la cinta, sumada al de la novel·la, van fer que Lee decidís allunyar-se del públic i deixés de concedir entrevistes dos anys després, el 1964.