No és possible saber si a Espanya li hagués anat millor amb els portuguesos i sense els catalans. Potser sí. El que és segur és que els portuguesos no van voler fer l'experiment i allà continuen, amb problemes que s'han de solucionar ells, però sense que decideixin per ells. En tot cas, no li recomano a cap portuguès la constitució que va redactar Gregorio Peces-Barba i, per descomptat, tinc molta més simpatia per la república portuguesa que no pas per la monarquia espanyola.
Dit això, puc entendre Peces-Barba. Però, per contra, el que se m'escapa totalment és el sentit de la indignació dels advocats catalans. No veig per enlloc l'"ofensa" i el "menyspreu" que denuncien, a no ser que els hagin ofès i menyspreat en la seva espanyolitat. Peces-Barba veu espanyols, d'una banda, i catalans i portuguesos fora d'aquesta definició, per això els considera intercanviables i, fins i tot, bombardejables. Els advocats catalans es pensaven una altra cosa? Mare de Déu Senyor.
En definitiva, si els advocats es volen queixar han de fer-ho en tant que espanyols, no pas catalans. I una petita observació, per si volguessin reflexionar: No hi havia cap advocat portuguès a la sala.
ARA A PORTADA
Publicat el 27 d’octubre de 2011 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Illa reivindica la policia i la justícia davant el cas Torre Pacheco: «Qui la fa, la paga, sigui qui sigui»
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Feijóo, després de la imputació de Montoro: «Que s'investigui el que s'hagi d'investigar»
-
Política L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya