L’autodeterminació i la implantació territorial, reptes de la nova direcció de la PDD

Publicat el 20 de juny de 2008 a les 13:36
Mònica Sabata, una de les tres portaveus de la Plataforma, juntament amb Mònica Hill i Xavier Altadill, apunta que, per a la PDD, “s’obre una etapa en que la Plataforma té la responsabilitat de ser articuladora i catalitzadora, des de la societat civil, de la resposta que es  doni a les ingerències de l’Estat Espanyol”. “A l’inici del cicle polític que comencem –  apunta-, la PDD ha de posar sobre la taula el dret de decidir   com a concepte profundament transformador i democràtic”. Pel que fa als reptes de la Plataforma,  considera que “ cal, d’una banda, generar sinèrgies i complicitats amb tots els agents socials i polítics del país receptius a participar del projecte radicalment democràtic de la PDD i, de l’altra, fer una aposta seriosa i contundent per la implantació territorial”
 
El territori serà un dels elements cabdals en l’estratègia de la PDD dels propers temps i, com afirma la portaveu Mònica Hill, “els nuclis locals escampats arreu dels pobles, viles i ciutats del Principat, una realitat del dia a dia de la Plataforma que fins ara no tenia veu, passaran a ser els protagonistes absoluts, juntament amb les entitats, del projecte de la PDD”. Hill advoca per reforçar i tenir com a prioritat la implantació i el treball d’àmbit local a les comarques del Principat, a les Illes Balears i al País Valencià com una “mesura democràtica”  i a fer “del marc nacional dels Països Catalans un espai real i vertebrat de treball”.
 
Xavier Altadill, també membre de l’equip de portaveus de la Plataforma,  ha anunciat que “la calendarització de l’activitat de la PDD passa per establir, de forma prioritària i a nivell immediat, reunions bilaterals amb un ample i heterogeni ventall de forces polítiques, moviments socials, entitats cíviques i centrals sindicals del país “, així com per preparar una reacció concissa i clara a temes “importants per a la societat catalana com són el finançament, la tercera hora castellà o la resposta a la resolució del Tribunal Constitucional Espanyol sobre l’Estatut”.
 
JUNTA DIRECTIVA DE LA  
PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR
 
 
 
President
Jaume López i Hernández
Barcelona, 1970. Doctor en Ciència Política per la UPF. Master en Filosofia de les Ciències Socials per la London School of Economics. Professor de Teoria Política a la UPF, UOC i URL. President de l'Associació Catalana de Professionals.
 
Vicepresident i membre de la comissió internacional
Carles Castellanos i Llorenç
Barcelona, 1942. Doctor en Traducció per la UAB. Enginyer industrial i lingüísta. Professor de traducció de la UAB. Fundador de l’Associació de Veïns de Sant Andreu. Fundador de l’Associació Catalano-Amaziga ITRAN.
 
Portaveu i Secretari d’organització
Xavier Altadill i Peiró
Barcelona, 1966. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF. Empresari. Exmembre de la Crida a la Solidaritat. Fundador del Casal Independentista de Les Corts.
 
Portaveu i membre de la comissió de comunicació
Mònica Sabata i Fernández
La Garriga, 1970. Llicenciada en Psicologia Social i de les Organitzacions per la UAB. Directora de Linguapax. Presidenta de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes.
 
Portaveu i membre de la comissió d’extensió
Mònica Hill i Giménez
Vilafranca del Penedés, 1969. Tècnica Superior en Arts Aplicades. Educadora ambiental. Membre del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd-Ecologistes de Catalunya.
 
Tresorer i membre de la comissió de finances
Jordi Fexas i Massanés
Barcelona, 1966. Llicenciat en Història per la UAB. Empresari. Membre d’Acció Solidària-IGMAN
 
Comissió d’extensió
Gerard Fernández i Ciria
Barcelona, 1970. Tècnic en Arts Gràfiques. Fundador del Casal Independentista de Sants. Membre de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua.
 
 
Comissió de comunicació
Roger Gili i Olmeda
Martorell, 1981. Llicenciat en Sociologia per la UB i estudiant de Ciències del Treball de la UPF. Delegat de personal de la Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya. Claustral del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.
 
Comissió d’organització
Antoni Garcia i Acero
L’Hospitalet de Llobregat, 1973. Tècnic de Medi Ambient i administratiu del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Membre de l’Associació Els Verds-Esquerra Ecologista.
 
Comissió de coordinació
Pep Ribas i Xarles
Barcelona, 1942. Doctor en Geografia per la UB. Extreballador de caixa d’estalvis. President de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua. President del Centre Excursionista d’Esplugues.
 
Ramon Moragues i Dolç
Barcelona, 1960. Treballador de banca. Membre del GER, entitat cultural i esportiva. Membre dels Balls Popular de Sant Pere de Ribes
 
Comissió de finances
Carles Rojas i Martínez
Barcelona, 1979. Llicenciat en Econòmiques per la UB. Assessor financer d’una empresa multinacional d’obra civil. Membre de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya.
 
Comissió internacional
Jordi Ribes i López
Lleida, 1971. Estudis d’Humanitats. Treballador autònom. Membre dels Lluïsos de Gràcia.
 
 
 
 
 
Contacte portaveus:
 
Mònica Sabata           Tel.   670 268 232 Â Â Â Â Â Â Â  monicasabata@gmail.com
Xavier Altadill              Tel.   615 430 999 Â Â Â Â Â Â Â  altadill@monmedia.net
Mònica Hill                  Tel.   629 940 418 Â Â Â Â Â Â Â  monica@impacte.cat
 
 
Secretari Tècnic:
 
Toni Trobat                 Tel.   686 367 475 Â Â Â Â Â Â Â  antonitrobat@yahoo.com