
"Li recordo que Carme Chacón ni està a l'executiva, ni té cap comandament orgànic al PSC, jo sí". Amb aquesta contundència s'expressava el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, en una entrevista al programa "Per Llogar-hi cadires" de Canal Català emès la setmana passada. Un missatge d'avís les missives que ha fet arribar darrerament la diputada del PSOE sobre l'estratègia del PSC ni a la suspicàcia que suposa la possibilitat ferma que Cachón sigui la futura líder electoral del PSOE.
Unes missives que no han fet gota de gràcia al secretariat del PSC, ni a molts càrrecs orgànics i territorials fins al punt que el líder del PSC, Pere Navarro, ha hagut de sortir en defensa de l'autonomia dels socialistes catalans. En aquest sentit, aquesta setmana Navarro assegurava rotundament que "en absolut" Carme Chacón està darrere de les decisions del PSC ni és ella qui "ha marcat l'agenda" del partit. Una tesi que també abona la portaveu adjunta dels socialistes a la cambra catalana, Montse Capdevila.
L'asseveració de Navarro, però, no convenç a díscols ni a càrrecs orgànics. Així tant els insubmissos i, sobretot, aquells càrrecs territorials que donen suport a la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament trencant l'ordre de la direcció del PSC, veuen l'ombra de Carme Chacón rere la tàctica del PSC. Fins i tot, el cap de files dels socialistes a Barcelona,Jordi Martí, ha gosat a plantar cara a la tesi de Navarro, i de retruc, a la de Chacón.
Una de les veus més clares respecte la incidència de Chacón al war-room del carrer Nicaragua és la diputada Rocío Martínez Sampere. En una entrevista a El País publicada aquest dimecres exigia que el procés per liderar el PSOE no hauria de contaminar l'estratègia del PSC. Una opinió compartida per altres diputats com Marina Geli, amb motius per voler la distància amb Chacón, o Joan Ignasi Elena. Mentrestant, CiU fa la guitza amb la qüestió furgant en una de les ferides que més mal li fan al PSC i és vendre el partit com la federació catalana del PSOE.