Mobicat atribueix a ERC la paràlisi de l'operador de telefonia en català 

El projecte de l'empresa Step2U topava amb els interessos dels republicans de crear-ne una de pròpia gestionada per capital privat i que el PSC ha aturat per les pressions de Telefónica

Publicat el 19 d’octubre de 2010 a les 22:54
Mobicat, projecte aturat.

"El projecte va amb retard perquè l'administració ens ha posat moltes traves, sobretot el partit que hauria d'apostar més pel mercat català de telecomunicacions". D'aquesta manera, Miquel Montero, responsable de l'empresa de serveis d'interactivitat mòbil Step2U, justifica el retard de la posada en marxa del primer operador de telefonia exclusivament en català.

La voluntat d'ERC de crear un operador de telecomunicacions propi per a Catalunya que fos gestionat per empreses afins als republicans va provocar, segons explica Montero, "una col·lisió d'interessos que deixava el nostre projecte en un segon pla". L'empresari deixa clar que "nosaltres no buscàvem el recolzament de la Generalitat perquè es tracta d'un  negoci, però no ens esperàvem aquest temporal polític".

De fet, tècnicament el projecte ja estava enllestit i només faltava l'entrada d'inversors que permetessin endegar la iniciativa. Des de l'administració, però, s'aconsellava a aquests inversors, provinents d'arreu del món, no posar capital perquè no era el projecte pel qual apostava el govern. Aquesta recomanació va provocar que els inversors es fessin enrere a l'hora d'aportar diners perquè no veien clara la viabilitat de l'empresa. Donada la seva àmplia experiència, Step2U també va intentar debades associar-se o participar en el projecte que sorgia de la conselleria de Governació. Curiosament, el projecte abanderat per l'administració també s'ha vist paralitzat perquè el Consell executiu del govern no l'ha aprovat per les pressions de Telefónica al PSC i concretament al conseller d'Economia, Antoni Castells. 

L’operadora espanyola, privatitzada pel primer govern Aznar, tem perdre una part important del pastís i mira d'impedir l’existència d’una competidora forta en el mercat català, un dels de major potencial de tot l’Estat. Aquest escenari obre la possibilitat que Mobicat pugui ser una realitat després de les eleccions del 29 de novembre. De fet, ja han iniciat converses amb diferents partits per explicar la seva iniciativa amb la voluntat de crear un operador mòbil que "respecti la llengua catalana" i que ofereixi un ampli ventall de continguts com ara que els seus clients  puguin disposar al seu mòbil de les últimes novetats de música en català, de totes les notícies relacionades amb el Barça o de la informació del temps o del trànsit. L'operadora ja disposa de la infraestructura de xarxa necessària per donar servei i tan sols contractarà l'ús de les antenes a les companyies existents amb l'objectiu d'oferir unes tarifes reduïdes.