Segons ha pogut saber Osona.com, una "molt cordial" conversa telefònica entre el president de la Generalitat José Montilla, i l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, podria ser el final de la polèmica generada per les noves instruccions de l'empadronament.
El president i l'alcalde han decidit atenir-se al que digui el Ministeri espanyol de l'Interior, que encapçala Alfredo Pérez Rubalcaba, que en darrera instància ostenta les competències sobre immigració. Durant la conversa, Montilla ha expressat a Vila d'Abadal la seva comprensió.
Ara bé, el president i Vila d'Abadal han consensuat, en base a l'informe jurídic del bufet Roca i Junyent i la interpretació de les normes d'empadronament de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, presentar la corresponent pregunta i aclariment sobre la instrucció interna del registre del padró de la ciutat de Vic. Un cop s'hagi comunicat la resposta, decidiran d'acord amb la resolució. "Si es declara la seva il·legalitat, serà retirada", ha reblat l'alcalde.
Amb la tranqui·litat de saber la solució, el vespre d'aquest divendres a la sala Sert de l'Ajuntament de Vic no ha estat tan dens com s'esperava. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, acompanyat de la plana major del seu equip de govern, format per CiU, PSC i ERC, s'ha reunit amb les 25 d'entitats, associacions i sindicats locals que fa poc dies van subscriure un manifest contra els nous criteris d'empadronament durant una hora i mitja.
Un cop acabada la reunió, Vila d'Abadal ha explicat que s'ha desenvolupat de manera afable i s'ha complert l'objectiu buscat. "Tenen la voluntat d'enraonar amb l'Ajuntament i demanar-nos la retirada de la mesura", ha indicat l'alcalde. Vila d'Abadal ha reconegut que les entitats "han donat un marge de confiança fins dilluns, quan les entitats celebraran una assemblea per explicar-los el que ha argumentat l'Ajuntament".
Paral·lelament, la reunió ha decidit crear una comissió de cinc representants de les entitats per "mantenir un diàleg" constant, i esperar la resposta de l'Estat espanyol a la petició d'aclariment sobre la nova instrucció interna d'empadronament. Una petició que formularà l'Ajuntament al ministeri espanyol de l'Interior a través de la Delegació del govern espanyol a Catalunya. L'Ajuntament actuarà en coherència amb el que recomani la resposta de l'Estat. Això és, si no s'ajusta a la legalitat, la mesura de no empadronar aquells immigrants irregulars "serà retirada", ha assegurat l'alcalde.
ARA A PORTADA
-
«Si no afecta els interessos financers de la UE, el TJUE no pot qüestionar l'amnistia» Bernat Surroca Albet
-
L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya Lluís Girona Boffi
-
-
Educació al punt de mira: sindicats, docents i oposició reclamen mesures pel fiasco del procés d'adjudicació Neus Climent
-
Publicat el 15 de gener de 2010 a les 21:36
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa
-
Política El Parlament denuncia la desinversió de l'Estat en infraestructures i els socis d'Illa critiquen l'ampliació del Prat
-
Política La progressista Ana Ferrer s'aparta de la cursa per la presidència de la sala penal del Suprem i deixa via lliure al candidat conservador