Jordi Pujol avisa que comença la gran batalla i tot indica que té raó. Espanya està acostumada a no prendre's seriosament el catalanisme i, aparentment, ha considerat que aquest moment d'excepcionalitat econòmica és l'adequat per acabar amb el cafè per tothom que es van inventar ells, però que els contribuents alemanys no pensen pagar.
Tenen pressa i han decidit estalviar-se etapes anant al gra, contra el nucli de la identitat d'aquest país. Finalment -i això ho saben ells i ho sabem nosaltres- el perquè de tot plegat és la llengua, el seu prestigi i la garantia d'extensió social i transmissió generacional.
Però aquesta vegada -i d'aquí l'error de càlcul- l'Estat juga en camp contrari. A Catalunya, la sentència disposa del suport entusiasta dels tres diputats de Ciutadans, d'una banda, i de la defensa, un pèl vacil·lant, dels 18 del PP. Res més. No hi ha fissures al Govern, els 114 diputats restants són un bloc, cap mestre pensa canviar d'idioma i una amplíssima majoria social -també en l'àmbit de les famílies castellanoparlants- considera positiva la immersió lingüística.
No es pot enviar la Guàrdia Civil contra tot això. "La bonne politique est de faire croire aux peuples qu’ils sont libres", deia Napoleó. A Espanya no hagués passat de caporal.
ARA A PORTADA
Publicat el 07 de setembre de 2011 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Rull es compromet a fer «totes les gestions» perquè la Bressola pugui obrir el Liceu
-
Política Barcelona i 15 ciutats europees volen 300.000 milions d'euros anuals contra la crisi d'habitatge
-
Política ERC, Comuns i CUP demanen que una comissió investigui la repressió del Patronato de la Mujer contra dones menors
-
Política Josep Borrell es trenca la clavícula en caure a terra en un hotel de Bolívia
-
Política Illa viatjarà al Japó la setmana del 26 de maig per «reforçar i ampliar» les relacions del país amb Catalunya
-
Política Junts impulsarà una comissió d'investigació al Parlament per la «crisi» a la DGAIA