El Parlament ha posat en marxa un servei d’assessorament lingüístic en llengua catalana adreçat als diputats. En concret, es portaran a terme sessions individualitzades amb aquells diputats que, de forma voluntària, sol·licitin aquestes classes. L’objectiu de les sessions és treballar a partir dels mateixos discursos dels diputats, corregir els errors més comuns i millorar el nivell de la llengua catalana dins l’hemicicle.
La iniciativa ha sorgit de la voluntat compartida entre la presidència del Parlament i la mesa per garantir que es parli un català “el màxim correcte” a la cambra. Tots els grups han votat a favor de la proposta a la junta de portaveus, excepte Vox i el PP, que han considerat que si hi ha sessions per a millorar el català, també n’hi hauria d’haver pel castellà.
Altres propostes parlamentàries
A banda, la mesa ha explicat que treballen en una proposta d’acord entre el Parlament i el Consell General d’Andorra per establir una “relació bilateral”. Ambdós parlaments estan treballant en el text, que serà, segons han matisat, una declaració de bones intencions que garanteixi una relació "freqüent" entre els dos òrgans.
La Mesa també ha informat que aquest dimarts s’ha produït una reunió amb els presidents de les diferents comissions del Parlament per demanar “agilitat i compromís” en el compliment del reglament de la cambra. La voluntat d’aquesta trobada és treballar perquè la tramitació legislativa sigui més àgil i eliminar el “coll d’ampolla” existent en l’àmbit de les compareixences.
A la reunió d'aquest dimarts també s'ha decidit tombar tres propostes de Junts: la tramitació per via d'urgència de la llei contra les ocupacions, una proposta per fer una ponència conjunta de cara a elaborar una nova llei de l'habitatge catalana, i la petició de compareixença del president de la Generalitat, Salvador Illa, per les darreres informacions sobre l'imam de Ripoll.