
El portaveu adjunt del PPC al Parlament de Catalunya, Santi Rodríguez, ha assegurat que la interlocutòria del TSJC "no entra en el problema de fons" del model lingüístic català, sinó que només es pronuncia sobre un cas concret. Per això, ha dit, el PPC no fa una valoració positiva ni negativa de la decisió. Segons Rodríguez, el TS sí que es va pronunciar sobre el model, però el TSJC no ha entrat a dirimir sobre quin sistema s'hauria d'aplicar o sobre la idoneïtat de l'actual model. El portaveu popular ha declarat que el seu partit és contrari a la segregació dels nens per aules i que defensa un sistema integrador que garanteixi efectivament l'equitat en l'ensenyament de les dues llengües.
Hores després que el Ple de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC estimés parcialment el recurs interposat per la Generalitat a la interlocutòria que el tribunal català havia emès per complir amb la sentència del Suprem, el portaveu parlamentari del PPC ha assegurat que aquesta, contràriament al què alguns poden haver pensat, només resol la problemàtica que afectava a una família, a la qual li reconeix el dret que els seus fills rebin l'educació en castellà. El que no fa és, segons Rodríguez, entrar a dirimir sobre el model que s'hauria d'aplicar a Catalunya.
Després d'haver expressat el seu respecte per la decisió, Rodríguez ha assenyalat que la resolució d'aquest dijous "no entra en el problema de fons" lingüístic a les escoles catalanes, sobre el qual sí que es va pronunciar el TS. Per tant, ha dit, el PPC no en fa una valoració positiva ni negativa. El portaveu popular ha demanat que el model no només reconegui particularitats, sinó que garanteixi que hi pugui haver una equitat real entre les dues llengües.
Segons Rodríguez, el PPC sovint és acusat de voler segregar als nens per aules, quan en realitat advoca precisament pel contrari, és a dir, perquè les dues llengües tinguin una convivència a la mateixa aula. La segregació, ha dit, no és una cosa positiva. I per tant, ha afegit, el PPC continuarà defensant un model integrador. El portaveu popular ha recordat que l'Estatut posterior a la sentència del TC permet un "bilingüisme integrador" que no separi als nens per aules i que tant castellà com català puguin ser llengües vehiculars. Ben diferent és el que es desprèn de la resolució del TSJC, segons el dirigent popular, que expressa el dret d'uns nens a rebre una escolarització personalitzada.