Per CDC, el Pla hidrològic posa en risc el delta de l'Ebre

Publicat el 01 de març de 2014 a les 15:08
El secretari d'immigració de CDC, Àngel Colom, i el secretari d'organització de CDC, Josep Rull Foto: ACN

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha afirmat que el pla de la Conca de l'Ebre posa en risc el delta de l'Ebre i vulnera la directiva europea de l'aigua. "Estem convençuts que infringeix la llei. Que curiós que ahir no sortís el ministre Arias Cañete al costat de la vicepresidenta a defensar el pla hidrològic", s'ha preguntat en veu alta Rull. "Potser perquè sap que defensar una proposta que pot contradir les directives europees no és el més pertinent per arribar a ser comissari europeu", ha ironitzat el dirigent de CDC, que ha demanat "sentit comú" per buscar l'equilibri entre els usos legítims dels regants i la preservació d'un patrimoni natural extraordinari com el delta de l'Ebre.

"I amb un cabal de només 3.000 h 3 això últim no es pot garantir i no és viable", ha puntualitzat Rull, que ha recordat que hi va haver un consens important a les terres de l'Ebre en el "plantejament sensat" del Govern de reclamar un mínim de 7.000 h3. "Per tant, ens oposarem amb tota contundència al Pla de Conca de l'Ebre. Les coses es poden fer millor i mantenir l'equilibri entre els usos dels regants i industrials amb la preservació del delta de l'Ebre", ha insistit el secretari d'organització de CDC, que ha titllat també aquest pla hidrològic del govern espanyol de tenir "un punt d'imposició inacceptable" i ha anunciat que recorreran a les instàncies europees per aturar-lo.

Tres "principis compartits" per CiU, ERC i ICV



"Ja demanarem responsabilitats polítiques més endavant. Ara és hora de revertir la situació i frenar aquest pla hidrològic des de les institucions europees", ha reflexionat Rull, que també ha volgut valorar la falta d'acord entre CiU, ICV i ERC per pactar un punt comú sobre la consulta de cara al programa de les eleccions europees. El secretari d'organització de CDC ha volgut treure ferro a les discrepàncies i ha apel·lat a uns "principis compartits" entre les formacions que van donar suport a la data i la pregunta de la consulta. "Són com a mínim tres: volem votar el dia 9 de novembre, volem que la UE doni suport a aquesta voluntat de votar i volem també que la UE reconegui el resultat de les urnes", ha enumerat Rull.

Els "nous catalans" i l'estat propi



Juntament amb el secretari d'immigració de CDC, Àngel Colom, i el senador de CiU i exconseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, Rull ha tancat aquest dissabte l'Assemblea d'Entitats de la Immigració, organitzada per la Fundació Nous Catalans i prèvia a la Convenció Nacional de CDC. L'objectiu de l 'assemblea ha estat debatre les polítiques d'immigració dins d'un futur estat propi i els paper dels anomenats 'nous catalans' en el procés sobiranista. "Ells mateixos no volen aquest adjectiu previ, ells se senten totalment catalans i volen participar activament en el procés de construcció del nou Estat", ha reconegut el secretari d'organització de CDC.



"El que volen és poder votar el 9-N i el Parlament ha de ser capaç de fer una llei de consultes que -amb un mínim temps de residència que els grups hem d'acabar de pactar- les persones que visquin a Catalunya, amb nacionalitat espanyola o sense, puguin decidir el futur de Catalunya en la consulta", ha assegurat Rull, que ha defensat que el procés de català ha de ser el màxim d'integrador i comptar amb els 7,5 milions de persones que viuen a Catalunya. "El nou estat català ha de ser inclusiu", ha reblat el secretari d'organització de CDC.