Políticament, Extremadura és un invent del café para todos. D'això se'n va adonar Juan Carlos Rodríguez Ibarra i sobre això han anat basant l'acció pública tots els seus successors. La deformitat neix d'haver creat un ens administratiu sobrefinançat -tant pel superàvit fiscal espanyol com pels fons europeus- que, en comptes de considerar-ho com una oportunitat per al desenvolupament, ha acabat creient, al cap dels anys, que els altres els han d'enviar diners perquè la Junta d'Extremadura hi té dret.
Això ha generat un discurs, molt pecualiar, que es mou entre la demagògia chavista i la catalanofòbia estructural. Amb arguments necessàriament demagògics que dibuixen la totalitat de la societat extremenya com a pobre i maltractada i el conjunt dels catalans com a rics i políticament hegemònics. Mentre tant, el quaranta per cent dels ocupats cobren de les diverses administracions en un exercici de clientelisme més peronista que veneçolà.
No ha importat que el president, abans, fos del PSOE i, últimament, del PP; el discurs és el mateix. L'espanyolisme descamisat ha generat un altaveu que porta vint anys insultant els que paguen i que ara se'n fot dels nou cents mil catalans que han perdut la feina i del perill d'enfonsament dels serveis públics a Catalunya. En definitiva, el president extremeny serà molt útil durant la campanya de la consulta.
Peronisme extremeny
Ara a portada
Publicat el 30 d’abril de 2013 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política La Fiscalia Superior de Catalunya diu que ha actuat «raonablement ràpid» en les peticions d'amnistia a independentistes
-
Política La defensa de la llengua es fa un lloc per Sant Jordi
-
Política Centenars de persones es manifesten al centre de Barcelona en defensa del català: «La nostra llengua no es toca»
-
Política Sant Jordi per la Llengua crida a reactivar el carrer davant la «situació d’emergència lingüística»