Hi ha una diferència substancial entre la pròxima manifestació de l'Onze de Setembre i les grans convocatòries que l'han precedit, 10-J inclòs. I és que el catalanisme sempre ha sortit al carrer amb la intenció de reivindicar uns objectius -generals o generalitzables- enfront del poder de l'estat. Va passar amb la manifestació del 18 de febrer de 2006, en la qual el catalanisme s'autoafirmava ("Som una nació i tenim dret a decidir"), en la de Rodalies ("Som una nació i diem prou") i, encara més, el 10-J de fa dos anys ("Som una nació, nosaltres decidim"). Totes aquestes manifestacions sempre han acabat amb un manifest adreçat a Madrid.
Res a veure amb el pròxim Onze de Setembre. El catalanisme social ha adquirit prou maduresa estratègica com per exigir als propis partits que prenguin la iniciativa. Els manifestants de la Diada, siguin pocs o molts, reclamaran al Parlament de Catalunya i al Govern que assumeixin la responsabilitat històrica que els pertoca i que justifiquin el lideratge que se'ls suposa.
Es tracta, senzillament, de fer efectiu el dret a decidir que ja van afirmar les tres manifestacions anteriors. L'objectiu, clar i transparent, és transformar la legitimitat en legalitat. Madrid ja no hi pinta res.
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de juliol de 2012 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Illa reivindica la policia i la justícia davant el cas Torre Pacheco: «Qui la fa, la paga, sigui qui sigui»
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Feijóo, després de la imputació de Montoro: «Que s'investigui el que s'hagi d'investigar»
-
Política L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya