La reforma de l'administració, a debat

Acció Catalana, amb el suport de Nació, celebra a Barcelona un col·loqui amb les aportacions de Cristina Pruñonosa i Ismael Peña-López

Publicat el 31 de gener de 2025 a les 18:48
Actualitzat el 31 de gener de 2025 a les 18:50

Un dels punts neuràlgics de l'actual legislatura serà la reforma de l'administració. El Govern va posar en marxa a finals de novembre la comissió d'experts conformada per 68 membres independents, de perfil acadèmic i de referència en el seu sector, que tenen l'encàrrec de presentar propostes i actuacions per a una "transformació ambiciosa".

Tots ells tenen deu mesos per analitzar quins canvis requereix l'administració i hauran de presentar un informe que analitzaran tots els departaments del Govern. Entremig, Acció Catalana vol impulsar un debat sobre la reforma de l'administració amb veus autoritzades.

És en aquest sentit que l'entitat, en col·laboració amb Nació, celebrarà un nou col·loqui amb dues persones perfectament coneixedores d'aquest àmbit. L'acte tindrà lloc el pròxim 5 de febrer a les 8.45 hores, amb esmorzar previ, a l'Hotel Catalonia, en ple centre de Barcelona. L'entitat, que es defineix com un espai de trobada plural, vol abordar "des del compromís catalanista" diferents aspectes claus per al país, com són l'economia, la llengua i la política. Per assistir a l'acte cal inscripció prèvia fent clic en aquest enllaç.

La xerrada comptarà amb les aportacions de Cristina Pruñonosa, Gerent de l'Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat de Catalunya; i l'Ismael Peña-López, especialista en disseny institucional i director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya entre 2021 i 2024.

Acció Catalana va ser un partit polític fundat per Max Cahner que va tenir una vida relativament curta, però que va actuar com a planter del nacionalisme català en cercles polítics. En els últims anys ha reviscolat com una associació liderada per Carles Campuzano, exconseller de Drets Socials. De la mà de Nació, ja ha organitzat diverses trobades i debats sobre diferents aspectes claus per a Catalunya. L'objectiu no és ni recaptar socis ni trobar un rèdit econòmic, sinó, en paraules dels impulsors, "animar a la reflexió" sobre el present, però especialment, el futur del país.